Μενού
loverdos
Ο Ανδρέας Λοβέρδος. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το ένα δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία παρά την δημοσκοπική της πτώση δεν έχει αντίπαλο όσον αφορά την πρωτιά. Το δεύτερο δεδομένο είναι η μάχη της δεύτερης θέσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να... εναλλάσσονται τον τελευταίο καιρό και την διαφορά τους να είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. 

Το τρίτο δεδομένο είναι τα ποσοστά που παρουσιάζουν τα δύο νέα κόμματα που μπαίνουν για τα καλά στη μάχη διεκδίκησης κομματιού από την... ευρω-πίτα! Το ένα είναι η Νέα Αριστερά, που ως γνωστόν προέρχεται από την διάσπαση του περασμένου Νοεμβρίου στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο είναι οι Δημοκράτες! 

Το προσωποκεντρικό νεοσύστατο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος μερικές εβδομάδες μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ως επικεφαλής του κόμματος «Δημοκράτες» να μπήκε στον «πολιτικό στίβο» πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά ο άλλοτε κορυφαίος Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ήδη καταγράφεται με ποσοστά που το δίνουν έδρα για το Ευρωκοινοβούλιο. 

Τον... βρίσκουμε λίγο παραπάνω από το 3% έστω κι αν ακόμη δεν ξέρουμε καλά – καλά άλλα στελέχη του κόμματος, συνεργάτες κλπ. Προφανώς και τα αυξημένα ποσοστά προκαλούν εντύπωση αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος στις τελευταίες εθνικές εκλογές δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Βόρεια Τομέα της Αθήνας χάνοντας την έδρα από τη Μιλένα Αποστολάκη που είχε... χαθεί από το προσκήνιο από το «μακρινό» 2011.

 Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως κάποιος που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα του σε τόσο... προνομιακό γήπεδο, θα μπορέσει να «μαζέψει» ένα τόσο μεγάλο ποσοστό πανελλαδικά με ένα νέο σχηματισμό. Η απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ζητάει με βάση τις δηλώσεις του να... απορροφήσει τους δυσαρεστημένους της Νέας Δημοκρατίας, που τον βλέπουν ως μια καλή λύση για να διοχετεύσουν την «ψήφο διαμαρτυρίας».

 Είναι δεδομένο άλλωστε πως ένας δεξιός ψηφοφόρος πιο εύκολα θα πάει στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ακόμη από τα χρόνια που βρίσκονταν στο ΠΑΣΟΚ, τον... ένιωθε πιο κοντά του. Από την άλλη μπορεί ως σενάριο να λέγεται και να γράφεται πως οι «Δημοκράτες» θα πάρουν και μεγάλο ποσοστό από το πρώην κόμμα του αρχηγού τους, όμως αυτό φαντάζει πιο δύσκολο. 

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος στο παρελθόν δύο φορές έβαλε υποψηφιότητα για να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Το 2015 βρέθηκε δεύτερος πίσω από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και το 2021 δεν πέρασε καν στο δεύτερο γύρο, όπου βρέθηκαν ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. 

Μάλιστα μιας και μιλάμε για δημοσκοπήσεις, αξιοσημείωτο είναι ότι στις εσωκομματικές του 2021, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις... ήθελαν πρώτο και με διαφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, κάτι που ουδεποτε επιβεβαιώθηκε στην κάλπη. Μένει να δούμε αν θα είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές ή αν αυτή την φορά τα γκάλοπ θα ανταποκριθούν και στην πραγματικότητα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA