Μενού
dionisis temponeras
Ο Διονύσης Τεμπονέρας | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Τα βασικά θέματα της καθημερινής πολιτικής ατζέντας είναι φυσικά τα (ανά την Ελλάδα) μπλόκα των αγροτών και η συζήτηση που γίνεται στη Βουλή όσον αφορά το νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Όμως προφανώς πάντα υπάρχει και το... αλατοπίπερο της «παραπολιτικής σκαλέτας». Σε αυτή περίοπτη θέση έχει η εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη «και 13», την οποία διοργανώνει «Η Εφημερίδα των Συντακτών» με κεντρικά πρόσωπα τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Έφη Αχτσιόγλου

Δηλαδή δύο βουλευτές (από ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστερά) και ένα σημαίνων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ανήκει στους «Kasselakistas»! Ήδη η... σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από την συγκεκριμένη εκδήλωση έχει κάνει την εμφάνισή της και περιλαμβάνεται στην θεματολογία των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, αλλά σίγουρα και των «πρωινών καφέδων» των παραπάνω κομμάτων. 

Κι αν στη Νέα Αριστερά, ως νέο κόμμα, είναι ευπρόσδεκτο κάθε τι που κάνει το όνομα του νέου πολιτικού φορέα να... ακούγεται, δεν ισχύει το ίδιο ούτε για το ΠΑΣΟΚ, ούτε (πολύ περισσότερο) για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πάντα αποκαλυπτικός «Μαξιμιλιανός», εδώ στο Reader, έκανε λόγο για εκνευρισμό που έχει δημιουργήσει το... ραντεβού των τριών και έτσι είναι. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν την προ λίγων μηνών διάσπαση και δεν θέλουν σε καμία των περιπτώσεων στελέχη της Κουμουνδούρου να έχουν... πάρε – δώσε με τους «αποστάτες που δεν παρέδωσαν τις έδρες». 

Παράλληλα οι «άνθρωποι του Προέδρου» μερικές εβδομάδες πριν από το κομβικό συνέδριο, το πρώτο στην εποχή Κασσελάκη, βλέπουν την... ηγετική περπατησιά που έχει ανοίξει ο Τεμπονέρας και προφανώς επιθυμούν να «ψαλιδίσουν» τις όποιες φιλοδοξίες του. 

Από την άλλη και στο ΠΑΣΟΚ δεν... πανηγυρίζουν για την κίνηση αυτή του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Είναι άλλωστε με δημόσια τοποθέτησή του, εκπεφρασμένη η άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να συγκροτήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς με ζητούμενο να τον μετατρέψει σε μια κυβερνώσα παράταξη. 

Όμως αυτή την στιγμή, στο... τελικό σπριντ προς τις Ευρωεκλογές, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για κινήσεις που πιθανότατα να αποπροσανατολίσει το εκλογικό σώμα. Όπως κι αν έχει από τα επιτελεία των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης υπάρχει προσπάθεια να αποδυναμώσουν την βαρύτητα και την σημασία της εκδήλωσης. 

Μιας εκδήλωσης, όμως, που σε πρώτη φάση έχει... πετύχει πριν καν γίνει, μιας και «σήκωσε κουβέντα» κι έστρεψε προς το μέρος της τα φώτα της δημοσιότητας. Αν τελικά προκύψει κάτι ή αν θα είναι μια... εκδήλωση -«πουμαρό» (που λέει και ο πρόεδρος Κασέλ) θα το μάθουμε από το βράδυ της Τρίτης και μετά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA