Μενού
Nissan
To ανανεωμένο Qashqai | Nissan
  • Α-
  • Α+

Το Qashqai ήταν, όταν κυκλοφόρησε το 2006, η εναλλακτική πρόταση της Nissan στην κατηγορία των compact οικογενειακών μοντέλων. Καθιερώνοντας τα crossover στην αγορά της Ευρώπης, εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία. Τώρα η ιαπωνική μάρκα ανανεώνει το μοντέλο τρίτης γενιάς, ώστε να το διατηρήσει επίκαιρο, τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά.

Η εξωτερική ανανέωση περιλαμβάνει μια πλήρως ανασχεδιασμένη εμπρός μέρος, στο οποίο κυριαρχεί η νέα γρίλια, νέα σπορ εμφάνιση και σύγχρονους προβολείς με προηγμένη φωτεινότητα. Το πίσω μέρος αποκτά επίσης νέο σχεδιασμό με τέσσερα κόκκινα φωτιστικά σώματα που ακολουθούν το σχήμα της μπροστινής μάσκας.

Στο εσωτερικό, η προσθήκη Alcantara υλικών και η προηγμένη επένδυση καθισμάτων υπόσχονται μια ανώτερη αίσθηση πολυτέλειας. Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν το Around View Monitor με 3D προβολή, ενώ η σουίτα υποβοήθησης οδηγού έχει ενισχυθεί με νέα συστήματα για αυξημένη ασφάλεια.

Τεχνολογία Κίνησης

Σύστημα e-POWER: Το Qashqai είναι εξοπλισμένο με το μοναδικό σύστημα e-POWER της Nissan, το οποίο συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για τον ηλεκτροκινητήρα, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια και επιτρέποντας μια οδηγική εμπειρία παρόμοια με αυτήν ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Μηχανική Εκμάθηση και Αναγεννητική Πέδηση: Το σύστημα εκμεταλλεύεται την τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης για την βελτίωση των δυνατοτήτων της αναγεννητικής πέδησης, καθιστώντας την διαδικασία πιο αποτελεσματική και βελτιστοποιώντας την απόδοση της μπαταρίας.

Nissan Qashqai

 

Συστήματα Υποβοήθησης Οδηγού

Around View Monitor (AVM): Το AVM έχει αναβαθμιστεί για να παρέχει πλέον και 3D προβολή του οχήματος, επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέγουν από οκτώ διαφορετικές γωνίες προβολής για βέλτιστη ορατότητα γύρω από το αυτοκίνητο.

Συστήματα Αυτόνομης Πέδησης: Περιλαμβάνει πολλαπλές λειτουργίες όπως Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, και Intelligent Emergency Brake, όλα σχεδιασμένα για αναβαθμισμένη ανίχνευση και απόκριση σε κινδύνους.

Emergency Lane Keep System: Ενεργοποιείται αυτόματα, παρέχοντας τόσο οπτική όσο και απτική προειδοποίηση για τη διατήρηση του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Συνδεσιμότητα και Ψηφιακές Τεχνολογίες

Nissan Connect: Το σύστημα infotainment περιλαμβάνει τώρα την σουίτα της Google, ενσωματώνοντας Google Maps, Google Assistant και πρόσβαση στο Google Play, παρέχοντας μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία.

Nissan Qashqai

 

Nissan Connected Services: Παρακολουθεί την κατάσταση του οχήματος και προσφέρει υπενθυμίσεις για το κλείδωμα των πορτών ή το κλείσιμο των παραθύρων, ενώ παρέχει επίσης ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση της ασφάλειας του οχήματος.

Το νέο Qashqai έρχεται με τρία νέα χρώματα στην παλέτα του και παραμένει πιστό στη φιλοσοφία πολυτελούς και τεχνολογικά προηγμένου crossover. Το μοντέλο παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, το οποίο συνεχίζει να είναι κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης για την εταιρεία.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA