Μενού
  • Α-
  • Α+

Να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους», ώστε να καταλήξουν στην αιτία για την προέλευση του κορονοϊού στην Κίνα και να του υποβάλουν μια έκθεση μέσα σε διάστημα 90 ημερών, ζήτησε ο Τζο Μπάιντεν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Διαβάστε ακόμη: Παραδοχή «βόμβα» από τον Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Γουχάν της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα. «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Πεκίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του κορονοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Γουχάν

Νωρίτερα, ο Άντονι Φάουτσι, υγειονομικός επικεφαλής του Λευκού Οίκου, ομολόγησε στους Αμερικανούς νομοθέτες πως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ χρηματοδότησε με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο. Ο Φάουτσι εμφανίστηκε ενώπιον εξεταστικής επιτροπής και αποκάλυψε πως το κονδύλι διοχετεύτηκε στην κινεζική ερευνητική δομή μέσω μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας (EcoHealth Alliance), χρηματοδοτώντας μια «ήπια συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες, οι οποίοι είναι παγκόσμιες αυθεντίες στον κορονοϊό».

https://player.glomex.com/integration/1.524.0/iframe-player.html?integrationId=yddsw24mjj022ya7&playlistId=v-cbnc3gir3a5l-sf&playlistIndex=0&origin=glomex-player&pageUrl=https%3A%2F%2Fadmin.reader.wediacloud.net%2Fdiethni%2F373690%2Fparadohi-bomba-apo-ton-faoytsi-oi-ipa-hrimatodotoysan-ergastirio-tis-oyhan

Ο δρ Φάουτσι εμφανίστηκε ενώπιον εξεταστικής επιτροπής την Τρίτη και αποκάλυψε πως το κονδύλι διοχετεύτηκε στην κινεζική ερευνητική δομή μέσω μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας (EcoHealth Alliance), χρηματοδοτώντας μια «ήπια συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες, οι οποίοι είναι παγκόσμιες αυθεντίες στον κορονοϊό». Αυτό είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων των ΗΠΑ, αρνούμενος ωστόσο εμφατικά πως ο σκοπός της έρευνας ήταν ο χειρισμός του κορονοϊού για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA