Μενού
pezodromio
Πεζοδρόμιο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αποζημίωσε 21.463 ευρώ διεκδικεί μία γυναίκα για τραυματισμό που είχε σε πεζοδρόμιο του δήμου Αγρινίου. Ο δήμος αρνείται κάθε ευθύνη για το περιστατικό και δεν προβαίνει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η γυναίκα βάδιζε στο πεζοδρόμιο της οδού Ιωάννη Σκαρίμπα όπου έχασε την ισορροπία της σε υφιστάμενη εσοχή που υπήρχε στο πεζοδρόμιο και υπέστη βαρύ κάταγμα του αριστερού της ποδιού.

Η γυναίκα πλέον προσδιορίζει την ζημία της στο ποσό των 1.463,28 ευρώ για αξίωση πλασματικού οικιακού βοηθού ενώ ζητά για ηθική βλάβη λόγω του τραυματισμού της 20.000 ευρώ.

Η γυναίκα εκθέτει ένα σκεπτικό για τα αίτια του τραυματισμού της υποστηρίζοντας πως υπήρξε παντελής έλλειψη φωτισμού και η εσοχή στο πεζοδρόμιο δεν ήταν ορατή, είχε μάλιστα περιπέσει σε αχρησία καθώς προοριζόταν για κάδο απορριμμάτων που είχε μετακινηθεί προ πολλού:

«Πάνω στο πεζοδρόμιο υπήρχε κενό – εσοχή, κατασκευασμένη από τον Δήμο Αγρινίου, προοριζόμενη για την τοποθέτηση κάδου απορριμμάτων. Η εσοχή αυτή, όμως, είχε περιπέσει σε αχρησία, ο κάδος είχε μετακινηθεί προ πολλού και ο χώρος έμπροσθεν της εσοχής αυτής επί της οδού Σκαρίμπα είχε μετατραπεί σε θέσε στάθμευσης».

»Αποτέλεσμα αυτών ήταν κατά τις βραδινές ώρες, όπως εν προκειμένω, η εσοχή τούτη να καλύπτεται από την σκιά των σταθμευμένων οχημάτων, να μην είναι ορατή στους κινούμενους επί του πεζοδρομίου πεζούς και να δημιουργείται κίνδυνος πτώσης».

»Υπό τις ως άνω συνθήκες, εγώ καθώς περπατούσα, δεν αντιλήφθηκα, λόγω σκότους, την εν λόγω εσοχή, και λόγω κατωφέρειας ως προς την κατεύθυνσή μου, το αριστερό μου πόδι γύρισε καθώς πάτησα μέσα σε αυτήν. Αποτέλεσμα ήταν να πέσω πάνω στο πεζοδρόμιο και να υποστώ βαρύ κάταγμα του αριστερού μου ποδιού. Ο πόνος από την σωματική βλάβη που υπέστην ήταν αφόρητος και αδυνατούσα να σηκωθώ από το πεζοδρόμιο».

Από την πλευρά τους οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες υποστηρίζουν πως στον εν λόγω σημείο υφίσταται εσοχή προορισμένη για κάδο και οποιαδήποτε μετακίνηση του δεν οφείλονταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Επίσης στο εν λόγω σημείο υφίσταται δημοτικός φωτισμός και ουδέποτε υπήρξε έγγραφο αίτημα ανεπαρκή ή έλλειψη ή επέκταση δημοτικού φωτισμού.

«Το είδος της σωματικής βλάβης προκύπτει από το πιστοποιητικό του Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά δεν προκύπτει από αυτό η τυχόν ανικανότητα για αυτοεξυπηρέτηση και ο χρόνος της ανικανότητας αυτής», υποστηρίζεται από τη δημοτική αρχή που εκτιμά πως το αιτούμενο για ηθική βλάβη ποσό κρίνεται ιδιαίτερα αυξημένο για το είδος του τραυματισμού. Δεν ενέκρινε λοιπόν εξώδικο συμβιβασμό ο δήμος Αγρινίου.

Αγρίνιο: Αποζημίωση για ελαστικά

Η υπόθεση αναμένεται να ακολουθήσει τη νομική οδό ενώ αξιοσημείωτο είναι πως πολύ συχνά πολίτες διεκδικούν αποζημιώσεις από το δήμο για τραυματισμούς ή άλλες υλικές ζημιές που υφίστανται.

Χαρακτηριστικό είναι πως δημότης Αγρινίου απαίτησε 80 ευρώ για φθορά ελαστικού από ατσάλινη κοιλοδοκό στη συμβολή των Οδών Θησέως και Γ. Πραΐδου. Την απαίτηση του αποδέχθηκε η Δημοτική Επιτροπή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA