Μενού
agriogourouna
Αγριογούρουνα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εντείνεται χρόνο με τον χρόνο το φαινόμενο παρουσίας αγριόχοιρων μέσα στους αστικούς ιστούς των πόλεων, όπως μαρτυρά και το περιστατικό που σημειώθηκε στους δρόμους του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στο βίντεο που ανάρτησε ο Ηρακλής Τσακαλίδης, πρώην αντιδήμαρχος της περιοχής στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερα από 15 αγριογούρουνα έκαναν χθες (31/6)  το βράδυ τη βόλτα τους, σε κατοικημένη περιοχή πλησίον του πάρκου της Μονάδας Αυτιστικών Ατόμων «Ελπίδα».

«Έκανα χθες το βράδυ τη βόλτα μου και ξαφνικά τα είδα μπροστά. Δύο μεγαλόσωμα και πολλά μικρά αγριογούρουνα ηλικίας δύο – τριών το πολύ τεσσάρων μηνών, πάνω από 15 στο σύνολο έκαναν τη βόλτα τους σε κατοικημένη περιοχή. Γινόταν χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο  κ. Τσακαλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και κυριευμένοι από τον φόβο.

«Οι κάτοικοι που μένουν στους γύρω δρόμους, είναι πραγματικά ανάστατοι. "Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι" λένε χαρακτηριστικά και η αλήθεια είναι πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε παρόμοιο θέαμα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει καθημερινά και στα τελευταία σπίτια του Παλαιόκαστρου στον δρόμο προς Νεοχωρούδα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη συμβαίνει όχι γιατί τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα είναι επιθετικά, ωστόσο «σου προκαλούν δέος αλλά δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσουν, αν κάτι τα ενοχλήσει κι αυτό επιφέρει τον φόβο. Επιπλέον είναι και το δέος που νιώθεις όταν αντικρίζεις, καθώς είναι επιβλητικά ζώα» κατέληξε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA