Μενού
Απόστολος Λύτρας
Απόστολος Λύτρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αστείρευτη οργή επικρατεί στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες, όσο αποκαλύπτονται περισσότερα για την κακοποίηση στην οποία υπέβαλλε ο Απόστολος Λύτρας τη σύζυγό του.

Μέσα σε μερικές ώρες, οι βίαιες πράξεις του, οι απειλές που φέρεται να έχει απευθύνει προς την κα Πολυζωγοπούλου, ο τρόπος που σχολιάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού, καθώς και το «μελανό» πόθεν έσχες του, διαγράφουν μία εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή ενός έμπιστου συνηγόρου.

Σε μία τελευταία εξέλιξη, η ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου του κ. Λύτρα φέρεται να έχει «πέσει» και να μη λειτουργεί, εγείροντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα, όπως αναφέρει το Star.

Η ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου
Η ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου | lytraslaw.gr

Απόστολος Λύτρας: Το μήνυμα στη σύζυγο

Σύμφωνα με το δελτίο του Mega, αφού αφέθηκε σε πρώτο χρόνο ελεύθερος μετά τις καταγγελίες, ο Απόστολος Λύτρας έστειλε, σε ύφος μεταμέλειας, σειρά μηνυμάτων στη σύζυγό του: 

«Πραγματικά δεν έχω λόγια να πω. Σε αγάπησα πολύ. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου, εκτός από εσένα δεν έχω κάτι άλλο στον κόσμο. Ξέρω ότι δεν με πιστεύεις αλλά σου λέω την αλήθεια», φέρεται να αναφέρει σε ένα από τα μηνύματα.

«Ζήτησα συγγνώμη και σου ζητάω και τώρα. Ζήτησα να μπω σε θεραπευτικό πρόγραμμα. μακάρι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις για την πράξη μου», είχε επίσης γράψει.

Πόσο θα μείνει στη φυλακή

Όπως πάλι ανέφερε η Άννα Κανδύλη στο δελτίο του Mega, ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να παραμείνει στις φυλακές μέχρι τη δικάσιμό που θα οριστεί, ενώ το ελάχιστο διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο είναι οι 18 μήνες.

Ωστόσο, εντός 10ημέρου, διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στην ανακρίτρια ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Όπως εκτιμά βέβαια η κα Κανδύλη, η δίκη θα διεξαχθεί πολύ νωρίτερα από τότε.

Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε να ολοκληρωθεί γρήγορα η ανάκριση και να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο. Εκτιμήσεις δικαστικών και νομικών συντείνουν σε έναρξη της δίκης μέσα στο φθινόπωρο.

Στο «σφυρί» η περιουσία του 

Όπως περαιτέρω αποκαλύφθηκε, ο Απόστολος Λύτρας διατηρούσε ανεκπλήρωτες οφειλές για ακίνητά του, τα οποία πλέον βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Η μεζονέτα των 196 τετραγωνικών μέτρων του Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 26 Ιουνίου. Η κατοικία βρίσκεται σε οικόπεδο 410 τετραγωνικών μέτρων με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Υπάρχει μία οφειλή από το 2011, περίπου στις 450 χιλιάδες ευρώ.

Πρώτη τιμή του πλειστηριασμού αναμένεται να είναι 396 χιλιάδες ευρώ, όπως αναφέρεται στην εκπομπή. Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο ποινικολόγος διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από super cars στη μεζονέτα στο Γέρακα.

Η πρώτη διαταγή πληρωμής είχε βγει το 2011. Ο δικηγόρος φέρεται ότι αγόρασε το σπίτι το 2006 με δάνειο 360 χιλιάδες ευρώ. Το αγόρασε 180 χιλιάδες ευρώ.

Το συγκεκριμένο δάνειο, σταμάτησε να το αποπληρώνει γύρω στο 2010 και είναι αυτό που έχει δημιουργήσει το χρέος των 450 χιλιάδων ευρών. Υπάρχει η δυνατότητα από τον οφειλέτη να δώσει το 10% της αξίας του χρέους και να σταματήσει ο πλειστηριασμός ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Το δεύτερο ακίνητο που βγαίνει «στο σφυρί» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι 47 τετραγωνικά μέτρα, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας. Είναι δύο γραφεία σε έναν ενιαίο χώρο, τα οποία απέκτησε με γονική παροχή το 2001. Στο παρελθόν ο δικηγόρος το χρησιμοποιούσε ως επαγγελματική στέγη.

Το 2005 ο ποινικολόγος είχε πάρει δάνειο 60 χιλιάδων ευρώ με σκοπό τη βελτίωσή του. Το δάνειο συμφωνήθηκε να αποπληρωθεί σε διάστημα 360 μηνών. Το 2011 σταματά να πληρώνει και εκδίδεται η πρώτη διαταγή πληρωμής. Στις 9 Απριλίου 2024 και αυτό το ακίνητο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό για τον Νοέμβριο.

Λύτρας: Το χρονικό της σύλληψης 

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας πήρε τον δρόμο του για τις φυλακές Κορυδαλλού πρώιμα, μετά από παράβαση των περιοριστικών μέτρων που είχαν οριστεί, μετά την καταγγελία της συζύγου για ξυλοδαρμό.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της αποστολής μηνυμάτων από τον Απόστολο λύτρα προς την κα Πολυζωγοπούλου μετά την έκδοση των όρων μη συναναστροφής, καθώς και την «επίσκεψη» της πρώην συζύγου, του δικηγόρου, και της μεγάλης κόρης του Λύτρα στην οικία όπου διέμενε η σύζυγος, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Η δικαστική απόφαση πάρθηκε δεδομένου πως παραβίασε τόσο επικοινωνιακά (μηνύματα) όσο και χωρικά (αποστολή των παραπάνω "αντιπροσώπων") τους περιοριστικούς όρους, με τον δικηγόρο να παραδίδεται τελικά στις αρχές χθες (19/6), προσερχόμενος στο ΑΤ Παλλήνης. 

Τα σχόλια για τον ξυλοδαρμό

Σύμφωνα με το , ο Απόστολος Λύτρας στην πρώτη του κατάθεση υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβες στη σύζυγό του, πως με δική του πρωτοβουλία πήγαν σε ιδιωτική κλινική και πως τη χτύπησε επειδή... τέντωσε ενστικτωδώς το χέρι του.

«Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη», υποστήριξε ο Απόστολος Λύτρας.

«Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά», πρόσθεσε.

«Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη», είπε για ό,τι ακολούθησε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA