Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλοί είναι αυτοί που ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές ως ετεροδημότες από τον δήμο διαμονής τους από από εκλογικό τμήμα του εξωτερικού. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να πράξουν το ίδιο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023.

Είτε διαμένετε σε δήμο διαφορετικό αυτού της εγγραφής σας είτε σε χώρα του εξωτερικού, δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να ψηφίσετε εξ αποστάσεως. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν συντάσσονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών, κατοίκων εξωτερικού, κρατουμένων ή ναυτικών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οπότε θα μπορέσετε να ψηφίσετε μόνο στον δήμο όπου έχετε εκλογικά δικαιώματα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού ψηφίζουμε;

Ο κάθε πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου, θα πρέπει να το ασκήσει στην πόλη η την περιοχή που είναι εγγεγραμμένος και δεν θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει από τον τόπο κατοικίας του.

Μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί πλατφόρμα όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για το που ακριβώς ψηφίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Χρειάζεται να γνωρίζει είτε τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό, είτε απλώς τα προσωπικά του στοιχεία.

poy-psifizo
poy-psifizo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA