Μενού
Folli Follie
Folli Follie | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο ιδρυτής της Folli Follie,  Δημήτρης Κουτσολιούτσος, για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού καθώς και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την υπόθεση που αφορά τους παραποιημένους λογαριασμούς της Folli Follie, η έδρα ανακοίνωσε επίσης την ενοχή της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ωστόσο αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στην οικογένεια

Νεότερες πληροφορίες θέλουν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου να αναγνωρίστηκε στους Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους.

Επιπλέον, στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του. Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών αναμένεται αύριο.

Folli Follie: Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους «παράγοντες»

Από την άλλη, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, γιος του Δημήμτρη Κουτσολιούτσου, κρίθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία ενώ κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όσον αφορά στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγιέτη κρίθηκε αθώος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχος για πλαστογραφία άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι από το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ενώ έξι απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγόρων επί των ελαφρυντικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA