Μενού
Μεταγωγή κατηγορούμενου για το σκάνδαλο Folli Follie
Μεταγωγή κατηγορούμενου για το σκάνδαλο Folli Follie | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε σήμερα (27/6) τις ποινές φυλάκισης για τους πέντε καταδικασθέντες της υπόθεσης Folli Follie, με την απόφαση να είναι ομόφωνη.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, άλλοτε ισχυρό άνδρα της Folli Follie, ποινή φυλάκισης 17 ετών, στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο κάθειρξη 11 ετών και στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου κάθειρξη 10 ετών.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους καταδικασθέντες του πολύκροτου σκανδάλου, συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλε σε Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσουλιούτσου, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου και Ιωάννη Μπεγιέτη. Έτσι, και οι 3 οδηγούνται στη φυλακή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου θα εκτίσουν την ποινή τους σχετικά με το σκάνδαλο από το σπίτι και όχι στη φυλακή.

Το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό στης έφεση τους, αλλά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του ιδρυτή της Folli Follie και της συζύγου του να εκτίσουν την ποινή τους κατ' οίκον, λόγω ηλικίας.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η απόφαση του για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βασίστηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης για την οποία κρίθηκε ένοχος, τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος, υπάρχει κίνδυνος να τελέσει παρόμοιες πράξεις.

Δίκη για τη Folli Follie: Η αρχική απόφαση

Η ανακοίνωση των ποινών για το σκάνδαλο ήρθε, αφού ο ιδρυτής της Folli FollieΔημήτρης Κουτσολιούτσος, κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτωνγια ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού καθώς και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την υπόθεση που αφορά τους παραποιημένους λογαριασμούς της Folli Follie, η έδρα ανακοίνωσε επίσης την ενοχή της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ωστόσο αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Απορρίφθηκε το αίτημα για την περιουσία

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie να αποδεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιουτσου και της Folli Follie υπέρ της.

Με ομόφωνη απόφασή του το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει δεσμευμένη η κινητή και ακίνητη περιουσίας των καταδικασθέντων, προς ικανοποίηση των ζημιωθέντων. Πρόκειται για μικρομετόχους, ΕΦΚΑ, Alpha Bank και το Υπερταμείο.

Το σκεπτικό για την αναστολή

Επίσης, το δικαστήριο έκανε γνωστό, μετά από αίτημα των συνηγόρων του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ότι δεν του χορήγησαν αναστολή στην έφεση καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA