Μενού
Φωτιά στο Μάτι
Φωτιά στο Μάτι | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Έφεση κατά της απόφασης για τη φονική φωτιά στο Μάτι άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών, Σπύρος Παππάς.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Καλλιόπης Βαρδάκη.

Η έφεση αφορά στο σύνολο της απόφασης, και συγκεκριμένα στους αθωωθέντες, στις ποινές, στα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τον ηλικιωμένο κάτοικο που εκείνη την ημέρα - και παρ' όλες τις προειδοποιήσεις - έκαψε ξερόχορτα στο οικόπεδό του, καθώς, εκ του νόμου, με την ποινή των 3 χρόνων που του επιβλήθηκε, δεν προβλέπεται.

Ως εκ τούτου η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό, ενώ η δικαιοσύνη «τρέχει» αγώνα δρόμου για την καθαρογράφηση της απόφασης προκειμένου η δίκη στο Εφετείο να ξεκινήσει μέσα στο 2024 καθώς το 2026 επέρχεται παραγραφή των αξιόποινων πράξεων.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο, μετά από μία διαδικασία σχεδόν 2 ετών, καταδίκασε μόνον πέντε από τους 21 κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές ως πέντε χρόνια τις οποίες μετέτρεψε σε χρηματικές με 10 ευρώ την ημέρα.

Σημειώνεται πως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης που για τέσσερα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής σωρευτικά ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Όρισε, δε, ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, με τα ποσά να κυμαίνονται γύρω στις 40.000 ευρώ στον καθένα.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους έξι που κηρύχθηκαν ένοχοι είναι η εξής:

Σωτήρης Τερζούδης, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ιωάννης Φωστιέρης, Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Χαράλαμπος Χιόνης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά, ποινή φυλάκισης 3 έτη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA