Μενού
karaibaz
Γιώργος Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αρχίζει σήμερα, Τετάρτη (26/6) η πολυαναμενόμενη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, τον Απρίλιο του 2021, με τους δύο φερόμενους εκτελεστές του να κάθονται στο εδώλιο.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο μικτό Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας, και θα θέσει έναντι της έδρας τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Ο Καραϊβάζ είχε εκτελεστεί το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Οι κατηγορούμενοι, 49 και 41 ετών, αρνούνται φυσικά τις κατηγορίες, ενώ καίρια ζητήματα είναι επίσης το σύνολο των εμπλεκόμενων, οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί και το κίνητρο για την εν ψυχρώ δολοφονία.

Τα «ραβασάκια» στους λογαριασμούς των εκτελεστών

Μετά από έρευνα που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των δύο ανδρών, εντοπίστηκε πως από το 2020 έως το 2023 δέχονταν εμβάσματα, ενώ παρατηρήθηκε και διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα, φαίνεται πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε αγορά ακινήτου στην Παλλήνη. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως αυτά τα ποσά δικαιολογούνται από την πώληση αυτοκινήτων και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Δικηγόρος Καραϊβάζ: «Δολοφονήθηκε γιατί έλεγε την αλήθεια»

Όπως δήλωσε η κα Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, «υπάρχουν στοιχεία για να σταθούμε στη δικογραφία. Η δολοφονία του Γιώργου μας αγγίζει όλους. Δεν είναι ένα εργατικό ατύχημα. Είναι μία δολοφονία. Δολοφονήθηκε γιατί έλεγε την αλήθεια, είχε ξεμπροστιάσει κάποιους«

«Αν μελετήσει αυτά που έγραφε, θα βρει ποιους εννοούσε. Παρακολουθείτο παράνομα από την τότε ηγεσία της ΕΥΠ. Έλεγαν ότι παρακολουθείται για "λόγους ασφαλείας"», ανέφερε επίσης.

«Οι διωκτικές Αρχές θα μπορούσαν να προχωρήσουν στο θέμα των ηθικών αυτουργών. Και θα το κάνουμε στο δικαστήριο. Ήταν μία τρομοκρατική ενέργεια, ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Ήταν μία δολοφονία στην καρδιά της δημοκρατίας», κατέληξε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA