Μενού
Apostolos Lytras
O δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του στην Ευελπίδων | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης και στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε ο πατέρας του, Μανώλης Λύτρας, σχολιάζοντας τον ξυλοδαρμό της συζύγου του γνωστού ποινικολόγου και κάνοντας λόγο για «κακιά ώρα».

«Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης και προφυλακίστηκε. Τώρα περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Θα δικαστεί, βέβαια. Θα το περάσουμε, τι να κάνουμε. Ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι ο γιος μου. Έδωσε αφορμή η γυναίκα του. Δεν είχε πρόβλημα το παιδί, ήταν η κακιά η ώρα που λέμε», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο Μανώλης Λύτρας.

Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε σήμερα (23/6) και ο γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας, ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη και πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό, το οποίο πραγματικά έχει κάνει. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολοφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του, έχει δικαιώματα.

Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα. Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς από τον Απόστολο Λύτρα. Κανείς δεν δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η ανθρωποφαγία.

Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη ημέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι ανεπίτρεπτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης με βάση τον Οργανισμό της Δικαιοσύνης. 

Η απόφαση της αποφυλάκισης ήταν απόλυτα και ορθά δικαιολογημένη. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκης. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Ειναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA