Μενού
stafides
Ανάκληση σταφίδας από τον ΕΦΕΤ | Twitter/@efet_official
  • Α-
  • Α+

Ο ΕΦΕΤ προχωρά στην ανάκληση παρτίδας σταφίδες και καλεί όσους έχουν αλλεργία στα θειώδη να μην το καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι «καλούνται οι καταναλωτές που έχουν αλλεργία στα θειώδη  και έχουν προμηθευτεί το προϊόν με αρ. παρτίδας L 2308 & ημ. λήξεως 12/24 της Ένωσης Συνεταιρισμών Παναιγιάλειος, να μην το καταναλώσουν καθώς δεν αναγράφεται η αλλεργιογόνος ουσία.

Άμεση ανάκληση παρτίδας από ΕΦΕΤ».

Πρόκειται για τον προϊόν «ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ - FARMERS UNION MEDITERRANEAN DELICACIES 200 γρ.» (Ημερομηνία Λήξεως: 12/2024 και αριθμό παρτίδας, L 2308»), που παράγεται από την εταιρεία «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ»

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε διάφορα είδη Τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία του συγκεκριμένου τροφίμου.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α' Τμήμα της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία θειώδη (ως SO2) η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA