Μενού
Κατάστρωμα φεριμπότ
Κατάστρωμα φεριμπότ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εικόνες ντροπής που υπερτονίζουν τις τραγικές ελλείψεις υποδομών για άτομα ΑμεΑ καταγράφηκαν σε δρομολόγιο φεριμπότ, καθώς μία μητέρα αναγκάστηκε να ταξιδέψει, μαζί με το παιδί της που κινείται με αμαξίδιο, στο γκαράζ του πλοίου.

Όπως αναφέρει η Ανδρονίκη Ζαφειρίου για το Action 24, φωτογραφίες δείχνουν τους εν λόγω μητέρα και παιδί να έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο που αναχωρούσε από την Κεραμωτή Καβάλας με προορισμό τη Θάσο.

Με βάση δημοσίευση σε τοπικό μέσο, αναφέρεται πως η μητέρα επιβιβάστηκε με το παιδί της, το οποίο χρησιμοποιεί, ως ΑμεΑ, αναπηρικό αμαξίδιο. Ωστόσο, το φεριμπότ δεν διέθετε ράμπα για την πρόσβαση του αμαξιδίου στους χώρους των επιβατών.

Καθώς κανείς αρμόδιος δεν ευαισθητοποιήθηκε να βοηθήσει στη μεταφορά του παιδιού, οι δυο τους αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο κάτω μέρος του πλοίου, ακριβώς δίπλα στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων, επί 45 λεπτά, όπως αναφέρει το μέσο.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA