Μενού
Ο Εθνικός Κήπος
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω του μεγάλου κινδύνου φωτιάς, εφαρμόζοντας ειδικότερα τις συστάσεις που προβλέπονται σε καταστάσεις «πορτοκαλί συναγερμού».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στην Αττική πνέουν ισχυρές ριπές ανέμου άνω των 7 μποφόρ και γι' αυτόν τον λόγο ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως ο Εθνικός Κήπος θα κλειστός για το κοινό,  και θα παραμείνει κλειστός έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας του.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει αναπτύξει περιπολίες σε 24ώρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κλπ). Επίσης, υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους (όπως π.χ. τον Λυκαβηττό), προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου είναι αναγκαίο.

«Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) ή το 2105287800,τα οποία είναι σε 24ωρη λειτουργία» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA