Μενού
zesti Athina
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο στην Ευρώπη, καθώς αναμένεται να ενταθούν οι υψηλές θερμοκρασίες στην ήπειρο όπως και τα κύματα καύσωνα αλλά και οι πυρκαγιές.

Σύμφωνα με έρευνες μετεωρολόγων του Bloomberg, ο πιο ζεστός Ιούλιος αναμένεται να καταγραφεί σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.

Για τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένονται θερμοκρασίες κάτω του μέσου όρου, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν θερμότερες μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι θερμοκρασίες στον Ατλαντικό Ωκεανό σπάνε ρεκόρ τους τελευταίους μήνες και θα συμβάλουν στη ζέστη που προεδρεύει σε τμήματα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο στην εταιρεία προβλέψεων Maxar Technologies, Μάθιου Ντρος.

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, με το 2024 να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η έρευνα συνεχίζει λέγοντας πως τον Ιούνιο ξέσπασαν πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Από τα δημοφιλή νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου μέχρι την πρωτεύουσα Αθήνα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για περισσότερες πυρκαγιές την ερχόμενη εβδομάδα».

Η Βόρεια Ιταλία θα είναι το επίκεντρο ισχυρών βροχοπτώσεων τον Ιούλιο, μαζί με τα βόρεια Βαλκάνια και τις Βαλτικές χώρες.

Εκεί συναντώνται ψυχρότερες συνθήκες από τη βόρεια Ευρώπη και θερμότερος αέρας από τα νοτιοανατολικά.

Άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, θα δουν βροχοπτώσεις κάτω του μέσου όρου τον Ιούλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA