Μενού
nea filadelfeia conference
Mέτρα ασφάλειας στη Νέα Φιλαδέλφεια | Reader.gr
  • Α-
  • Α+

Aπό τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/05) βρίσκονται σε εφαρμογή τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια ενόψει του αποψινού (22:00) τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Φιορεντίνα στην «AEK Arena».

Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί για την τήρηση των μέτρων τάξης ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται από το πρωί, έχουν μετατρέψει την Νέα Φιλαδέλφεια σε έρημη πόλη.

Οι εικόνες που έρχονται από δρόμους πέριξ του γηπέδου και σε μεγάλη ακτίνα από αυτό, σε τίποτα δεν θυμίζουν ότι είναι ένα πρωινό καθημερινής αλλά παραπέμπει σε lockdown εποχής κορονοϊού.

Πολλά μαγαζιά είναι κλειστά υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ δεν λειτουργούν τα σχολεία της περιοχής.

Δείτε βίντεο του Orange Press Agency:

 

Λόγω των συστάσεων της ΕΛΑΣ, οι οδηγοί αποφεύγουν να περάσουν από την πόλη ενώ παντού συναντά κανείς περιπολικά και οχήματα της αστυνομίας, αστυνομικά κορδόνια και κιγκλιδώματα.

Δείτε την εικόνα που επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια:

nea filadelfeia conference
Άδειος δρόμος στη Νέα Φιλαδέλφεια | Reader.gr
nea filadelfeia conference
Όλα κλειστά στη Νέα Φιλαδέλφεια | Reader.gr
nea filadelfeia conference
Κάγκελα και περιπολικά στη Νέα Φιλαδέλφεια | Reader.gr
nea filadelfeia conference
Κεντρικός δρόμος στη Νέα Φιλαδέλφεια | Reader.gr

Τι ισχύει για κατοίκους και σχολεία της περιοχής

Σε συνέχεια των σχετικών δελτίων Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Ποδοσφαίρου «Europa Conference League» στο γήπεδο «AEK Arena» μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός - Φιορεντίνα την Τετάρτη 29/5/2024, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει τα εξής:

Στην περίπτωση που ο εργοδότης εμποδίζεται προσωρινά ή οριστικά να δεχθεί την εργασία του εργαζoμένου από λόγους οφειλόμενους σε ανώτερη βία, αυτός δεν καθίσταται υπερήμερος περί την αποδοχή της προσφερόμενης εργασίας και, κατ' ακολουθίαν, απαλλάσσεται από την υποχρέωση προς καταβολή του μισθού προς τον προσφέροντα την εργασία του μισθωτό (κανόνας που καθιερώνεται εξ  αντιδιαστολής των προβλεπόμενων στις διατάξεις του 656 Α.Κ.).

Οπότε, σε περιπτώσεις αδυναμίας των επιχειρήσεων να λειτουργήσουν, καθώς και των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους, ισχύουν τα ακόλουθα:

α) Όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε, λόγω ανωτέρας βίας και οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους για το ίδιο γεγονός, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 380 Α.Κ., σύμφωνα με τις οποίες, «αν η παροχή από έναν από τους συμβαλλόμενους (εργοδότη ή μισθωτό) είναι αδύνατη συνεπεία γεγονότος, για το οποίο δεν έχει ευθύνη, απαλλάσσεται και ο άλλος από τους συμβαλλόμενους της αντιπαροχής» (δηλαδή υπάρχει κοινή απαλλαγή).

β) Όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια, λόγω ανωτέρας βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης (657 Α.Κ.).

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ιωνίας την Τετάρτη, με αφορμή τον αγώνα Ολυμπιακός - Φιορεντίνα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος αναφέρει: «Mε αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα "UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE" στο γήπεδο "AEK ARENA" και για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών της περιοχής, με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29/5/2024».

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που μένουν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ προμηθεύονται ειδική διαπίστευση που φέρει τον τίτλο «άδεια διέλευσης κατοίκου».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

Οι φίλαθλοι προτρέπονται να αποφύγουν τη μετακίνησή τους από και προς το γήπεδο με ιδία μέσα, για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους και σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ο κύριος όγκος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εφαρμόζεται σταδιακά από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από τις απαγορεύσεις θα επηρεαστούν:

  • τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος,
  • σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Δεκελείας με τις Νικολάου Τρυπιά, Προύσσης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναγεννήσεως καθώς και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με τις Χρήστου Μαντίκα, Ομορφοκκλησιάς και Βιθυνίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA