Μενού
fotia
Ρίψη νερού από ενάρια μέσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής στη φωτιά που καίει δασική έκταση στη Λακωνία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την Πέμπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν και τις μικρές εστίες, ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες αναζωπυρώσεων. 

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συντονιστικό, στο δημοτικό κατάστημα του Δαφνίου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας κ. Γόντικα τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τσιγαριδη, τον δήμαρχο Ευρωτα κ. Βέρδο και άλλους φορείς όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης ενώ συζητήθηκαν και οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικες συνθήκες, που θα επικρατήσουν στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες.

Με τις αρχικές εκτιμήσεις η φωτιά, που καίει από την Τετάρτη, έχει κάνει στάχτη περίπου 3.500 με 4.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, με σημαντικές ζημιές κυρίως σε ελαιόδεντρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA