Μενού
Φωτιά στη Ριτσώνα
Φωτιά στη Ριτσώνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μερικές ώρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή στη Ριτσώνα οι φλόγες ακόμα καίνε ανεξέλεγκτες, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να περιορίσει την «επέλασή» της.

Για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ενεργοποιήθηκε το 112 με μήνυμα που προειδοποιεί τους κατοίκους ότι οι καπνοί κατευθύνονται προς την περιοχή τους. Καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Οι δύο εστίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντοπίζονται σε εργοστάσιο με χημικά, ενώ νωρίτερα είχε τυλιχθεί στις φλόγες περιβάλλοντας χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ριτσώνα

Όπως αναφέρει και το δελτίο του ΣΚΑΙ, η φωτιά στη Ριτσώνα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ την κατάσβεσή της δυκολεύουν ιδιαίτερα τα εύφλεκτα υλικά που έχουν αναφλεγεί, ενώ δεν αποκλείεται και ο κίνδυνος έκρηξης, όπως αναφέρει το δελτίο. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού για να μην περάσουν οι φλόγες στην αντίπερα μεριά και στην υπόλοιπη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω των επικίνδυνων αναθυμιάσεων.

Παπουτσάνης: Δεν κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Παπουτσάνης στη Ριτσώνα δεν βρίσκονται σε κίνδυνο από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε παρακείμενη τοποθεσία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συνεργάζεται με το Πυροσβεστικό Σώμα, τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία, αναγνωρίζοντας και ευχαριστώντας τους για την άμεση επέμβαση και προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA