Μενού
fotia-stin-keratea
Φωτιά στην Πλάκα Κερατέας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την ενίσχυση των εναέριων μέσω που επιχειρούν στη φωτιά στην Κερατέα, ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης, που αποκάλυψε πως τουλάχιστον τρία σπίτια στην Πλάκα, μόνιμες κατοικίες, έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροι άνεμοι και παράλληλα το μέτωπο της φωτιάς έχει πολλές εστίες. «Κάνουμε έκκληση για εναέρια μέσα» ανέφερε πολλές φορές επιβεβαιώνοντας πως στην Πλάκα Κερατέας τουλάχιστον τρία σπίτια, τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Φωτιά στην Κερατέα: Ήχησε το 112 για έξι περιοχές

Το 112 έστειλε, επιπρόσθετα, μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου να εκκενώσουν προς το Λαύριο, μέσω της οδού Καμαρίζας – Λαυρίου, καθώς η δασική πυρκαγιά απειλεί τον οικισμό. Λίγο μετά τις 13:45, το 112 έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους του Μαρκατίου και του Αγίου Γεωργίου να απομακρυνθούν προς το Λαύριο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Λαυρίου.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε τέσσερις περιοχές, την ώρα που οι επιχειρήσεις κατάσβεσης από έδαφος και αέρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Γίνεται λόγος συγκεκριμένα για τις περιοχές Παλαιοκαρμαρίζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς το Λαύριο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαυρίου.
 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA