Μενού
Η θαλαμηγός Περσεφόνη
Η θαλαμηγός Περσεφόνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η αστυνομία τοποθετήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα αναφερόμενα σε διαφυγή ατόμων που φέρεται να συνδέονται με την καταστροφική φωτιά στην Ύδρα, για την οποία έχουν συλληφθεί 13 μέλη του πληρώματος της επίμαχης θαλαμηγού.

Μάλιστα οι επιβάτες της θαλαμηγού, όπως αναφέρει η ΕΡΤ δεν κατέθεσαν ενόρκως, αλλά προφορικά είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους ότι δεν είχαν καμία σχέση με την φωτιά και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά έβλεπαν ποδόσφαιρο.

Η ΕΛΑΣ, όσον αφορά την επιστροφή στη χώρα τους Καζάκων πολιτών που είχαν νοικιάσει τη θαλαμηγό «Περσεφόνη», μετά τις καταθέσεις που έδωσαν, αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

Η επίμαχη θαλαμηγός και οι καταθέσεις «φωτιά»

Νέες πληροφορίες προέκυψαν πρόσφατα σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πευκοδάσος της Ύδρας την Παρασκευή (21/6) ύστερα από ρίψη πυροτεχνημάτων από θαλαμηγό ανοιχτά του νησιού που είχε ως αποτέλεσμα να καούν συνολικά 300 στρέμματα. 

Ο καπετάνιος όσο και όλα τα μέλη του πληρώματος αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με τη φωτιά, τη στιγμή που υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Λιμενικών και Αξιωματικών της Πυροσβεστικής για τον χειρισμό της υπόθεσης και το αν υπάρχουν πλήρη τεκμήρια για τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επέβαιναν σε παραπλέον σκάφος, κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά άκουσαν περίπου 15-20 κρότους και λάμψεις στον αέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είδαν να ρίχνονται πυροτεχνήματα.

Οι δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα φουσκωτό που ανήκει στη θαλαμηγό να πηγαινοέρχεται στην ακτή, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, ενώ δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν επιβάτες της θαλαμηγού στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά εκείνη τη στιγμή.

Ακόμα, μαρτυρία κλειδί για την υπόθεση φαίνεται πως ήταν αυτή ενός κυβερνήτη παραπλέοντος σκάφους που είπε πως είδε μία λάμψη και άκουσε έναν θόρυβο από τη θαλαμηγό.

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να έγινε χρήση των βεγγαλικών από τη στεριά και να μην ήταν ευθείας βολής.

Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη στους 13 του πληρώματος

Για τα μέλη του πληρώματος μαζί με τον καπετάνιο έχει ασκηθεί δίωξη κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο από τον εισαγγελέα στον καπετάνιο. Οι 13 συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον ανακριτή και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη (26/6).

Πάντως, τα μέλη του πληρώματος που έχουν συλληφθεί αρνήθηκαν ότι έριξαν βεγγαλικά, από τα οποία φέρεται να προκλήθηκε η φωτιά στο νησί το βράδυ της Παρασκευής (21/6).

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ λιμενικού και πυροσβεστικής καθώς σύμφωνα με το λιμενικό δεν έχουν εντοπιστεί ευρήματα μέσα στη θαλαμηγό και δεν μπορούν να κατοχυρώσουν από καταθέσεις ότι μέσα από το σκάφος ξεκίνησαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA