Μενού
Φωτιά στην Ύδρα
Η εικόνα με την φωτιά στην Ύδρα | Εποχικοί Πυροσβέστες / Facebook
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη άσκησε κατά των 8 ενηλίκων από το Καζακστάν άσκησε η εισαγγελία Πειραιά για τη φωτιά στην Ύδρα, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για εμπρησμό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Alpha.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητήθηκε επίσης η συνδρομή των αρχών του Καζακστάν.

Υπενθυμίζεται ότι προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/06) ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Φωτιά στην Ύδρα: Πληροφορίες για εγγυήσεις

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς μαρτυρίες από άλλο σκάφος σε παρακείμενο όρμο φέρεται να έχουν καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Φωτιά στην Ύδρα: Στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων»

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ μπαίνουν οι χειρισμοί των τοπικών δυνάμεων Πυροσβεστικής και Λιμενικού, με την εισαγγελία Πειραιά να διατάσσει έρευνα.

Την έρευνα ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, με τα στελέχη της να καλούνται να διερευνήσουν αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τα δύο παραπάνω σώματα ήταν οι ενδεδειγμένες.

Φωτιά στην Ύδρα: Τι ζήτησε ο αρχηγός

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών ο αρχηγός της πυροσβεστικής ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του ΠΣ ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του ΠΣ πριν την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών αρχών (ΠΣ και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ο Αρχηγός της πυροσβεστικής διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων και κάλεσε ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA