Μενού
persefoni
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη». | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την θαλαμηγό «Περσεφόνη»  και τη φωτιά στην Ύδρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής ως υπαίτιοι της φωτιάς, που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, το βράδυ της 21ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Mega στη θαλαμηγό επέβαινε το επίμαχο βράδυ η ελίτ του Καζακστάν.

Εκτός από τον κροίσο του Καζακστάν, Ντανιάρ Αμπουλγκάζιν, στη θαλαμηγό βρίσκονταν τραπεζίτες και άλλοι πανίσχυροι επιχειρηματίες.

Τα μέλη του πληρώματος φέρονται να ισχυρίζονται στις απολογίες τους πως δεν έχουν σχέση με την πυρκαγιά, ωστόσο, σύμφωνα με την εκπομπή Live News, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα γιατί οι επιβάτες της θαλαμηγού στην Ύδρα αφέθηκαν ελεύθεροι και αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Ολιγάρχες στην «ύποπτη» θαλαμηγό της φωτιάς στην Ύδρα

Στο Mega επισημαίνεται ότι ανάμεσα σε αυτούς ήταν ισχυροί ολιγάρχες από το Καζακστάν, που ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην προέδρου της χώρας, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Στους επισκέπτες του σκάφους λέγεται ότι περιλαμβάνονταν επτά Καζάκοι και ανάμεσά τους φαίνεται πως ήταν και ο Ντανιάρ Αμπουλγκάζιν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας.

Ο επίσης ζάμπλουτος Τιμούρ Κουλιμπάεφ, που είναι γαμπρός του Ναζαρμπάγιεφ, πιθανότατα γνώρισε τον Ντανιάρ Αμπουλγκάζιν στην κρατική εταιρεία Kazakh Oil το 2002 και έκτοτε είναι αχώριστοι.

Ο Αμπουλγκάζιν του οποίου η προσωπική περιουσία εκτιμάται σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια, προσέφερε τις υπηρεσίες του και τις συμβουλές του για χρόνια στον Κουλιμπάεφ.

Στη θαλαμηγό βρισκόταν πιθανότατα και ο Ντίας Σουλεϊμάνοφ, γαμπρός του Αμπουλγκάζιν.

Τραπεζίτες και πετρέλαια

Άλλοι προσκεκλημένοι πιθανολογείται ότι ήταν η Ουμούτ Σαγιαχμέτοβα, η διευθύνουσα σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του Καζακστάν, της Halyk Bank και ο σύζυγός της, Μπεϊμπέτ Σαγιαχμέτοβ, πρώην κορυφαίο στέλεχος της εθνικής εταιρείας πετρελαίου, KMG International NV, καθώς και η κόρη τους.

Μέλη του πληρώματος ισχυρίζονται πως την ώρα της πυρκαγιάς οι επιβάτες παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου και στο σκάφος δεν γινόταν καμία γιορτή.

Το ενδεχόμενο τα κινητά των επιβατών να έχουν καταγράψει την έναρξη της φωτιάς

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο η ανακρίτρια έχει ζητήσει αυτοψία στο χώρο του σκάφους, αλλά και στη δασική περιοχή της Ύδρας, προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη από την εκτόξευση των πυροτεχνημάτων.

Στην πραγματογνωμοσύνη για τη φωτιά που ξέσπασε στη δασική περιοχή του νησιού αναφέρεται πως έπνεαν βόρειοι άνεμοι, ενώ δεν αποκλείεται ταυτόχρονα η φωτιά να ξεκίνησε από την κορυφή του βουνού.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ σημείωσε πως είναι πιθανό να έναρξη της φωτιάς να έχει καταγραφεί από τα κινητά των επιβατών της θαλαμηγού, κάτι που θα μπορούσε να ανακτηθεί ακόμη και αν τα βίντεο είχαν διαγραφεί, σε περίπτωση που η ΕΛΑΣ είχε κατασχέσει τις κινητές συσκευές.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA