Μενού
fotia1
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οριοθετημένη θεωρείται επί του παρόντος η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (29/6) στον Ασπρόπυργο, με δυνάμεις της πυροσβεστικής και του δήμου να επιχειρούν για να αποσβέσουν τα ελάχιστα μέτωπα και να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Σώματος, η εικόνα από την περιοχή Λάκκα Κάτσαρη φαίνεται καλή, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο που εξαπλώνεται. Αυτή τη στιγμή διάφορα οχήματα επιχειρούν διάνοιξη δρόμων, έτσι ώστε οι επίγειες δυνάμεις να έχουν πρόσβαση στις ελάχιστες εστίες.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται επιχώσεις για να αποτραπούν τυχόν αναζωπυρώσεις, σε σημεία που είχαν πάρει φωτιά εύφλεκτα υλικά όπως μπάζα και σκουπίδια.

Πού ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο εκδηλώθηκε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ για την κατάσβεση έσπευσαν 30 πυροσβέστεςμία ομάδα πεζοπόρου τμήματος12 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Αναφέρεται πως η πυρκαγιά δεν απείλησε άμεσα κατοικημένη περιοχή, αν και εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112.

Συγκεκριμένα, ζητούσε από τους κατοίκους της Νέας Ζωής να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, για να διασφαλιστεί ο ασφαλής απεγκλωβισμός τους.

Η ΕΛΑΣ, παράλληλα, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές της κυκλοφορίας την ώρα που η φωτιά στον Ασπρόπυργο και η επιχείρηση κατάσβεσής της βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA