Μενού
Πυροσβεστικό αεροπλάνο
Πυροσβεστικό αεροπλάνο σε κατάσβεση φωτιάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, στη Χίο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε και το 112, καλώντας τους επισκέπτες να απομακρυνθούν από παραλία. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στη Χίο. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μετόχι Χίου απομακρυνθείτε προς παραλία Μετοχίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 14 οχήματα ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και ιδιωτικές υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου του Στρατού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:40 το πρωί και καίει χαμηλή βλάστηση, κυρίως ξερά χόρτα, πουρνάρια και ελαιόδεντρα.

Μάχη για να σωθεί η Σιδηρούντα 

Η κατάσταση δεν είναι καλή στα πύρινα μέτωπα της Σιδηρούντας, ανέφερε πριν λίγο από το Ράδιο Αλήθεια ο αντιδήμαρχος, Παντελής Καμπούρης, σημειώνοντας ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ανοίγουν αντιπυρική ζώνη πάνω από το Μετόχι ώστε να κοπεί η δίοδος της φωτιάς προς το χωριό Σιδηρούντα. Παράλληλα με την έλευση των αεροσκαφών, είπε ο κ. Καμπούρης, ελπίζεται να «πιαστεί» το μέτωπο προς Αψηλές για να ανακοπεί η πορεία προς Ελίντα.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, δήλωσε στο politischios.gr ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζώα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες. 

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA