Μενού
aeroplano pyrosvestiki
Αεροπλάνο στη μάχη κατάσβεσης πυρκαγιάς. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Φωτιά τώρα σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στην περιοχή Ορυχείο, ενώ για την κατάσβεσή της αυτή την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Στάλθηκε 112 για τη φωτιά στην Αρκαδία

Λόγω της φωτιάς στάλθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων οικισμού. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται:

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Λίγη ώρα αργότερα στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο ακόμα οικισμών: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Απιδίτσα & Χρούσα Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Μεγαλόπολη: Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: «Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ορυχείο της ΔΕΗ»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα» του Action 24, «η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τα ορυχεία της ΔΕΗ και πέρασε στο χωριό Χωρέμης που εκκενώθηκε».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πύρινο μέτωπο κινείται προς τον οικισμό Χρούσα, για τον οποίο επίκειται εκκένωση. «Δεν είχαμε εναέρια μέσα για να κρατήσουμε τη φωτιά, καθώς ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός», είπε ο κ. Μιχόπουλος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι οικισμοί της περιοχής διαθέτουν από 50 κατοίκους και πάνω, ενώ ο οικισμός Ίσαρη διαθέτει πάνω από 200.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA