Μενού
Φωτιά
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Φωτιά που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στη Σέριφο συνεχίζει να μαίνεται, με την πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο, ενώ το 112 ήχησε τρεις φορές για την περιοχή, καλώντας τους περίοικους να εκκενώσουν προς τη Χώρα και γύρω χωριά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε έκταση κοντά στις περιοχές Λιβάδι και Ράμος, για τις οποίες προειδοποιεί το μήνυμα. Για την κατάσβεση επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποιούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Νεότερες πληροφορίες θέλουν τη φωτιά να μαίνεται ακόμα, με 4 πυροσβέστες, 1 όχημα, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και υδροφόρες να επιχειρούν, καθώς ο ισχυρός άνεμος κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την κατάσβεση.

Έκτοτε, περαιτέρω μηνύματα 112 έχουν σταλεί για το νησί, αυτή τη φορά ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, και Καλό Αμπέλι να εκκενώσουν επίσης προς τη Χώρα, αλλά και τους κατοίκους Ράμου, Λιβαδακίων και Καραβιού να απομακρυνθούν προς το Λιβάδι.

Αναφέρεται ακόμα πως η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί, αλλά το τεράστιο μέτωπο δυσχεραίνει τον έλεγχό της. Οι πυροσβέστες φαίνεται πως  θα δώσουν μάχη όσο κατά τη διάρκεια της νύχτας, φοβούμενοι την ένταση των ανέμων της Κυριακής, που μπορεί να αποτρέψουν τη συνδρομή εναέριων μέσων.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA