Μενού
Ελικόπτερο Πυροσβεστικής
Ελικόπτερο Πυροσβεστικής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Φωτιά τώρα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα, στο ύψος του ΚΤΕΟ προς Ανάβυσσο, στην Κερατέα, έχει προκαλέσει την εγρήγορση της Πυροσβεστικής, την ώρα που μαίνονται ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική κατάφερε νωρίς το πρωί του Σαββάτου να οριοθετήσει τη φωτιά στην Κερατέα, καθώς στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 48 πυροσβέστες, με 3 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως από τον Δήμο Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε εκκένωση του ιδρύματος «Η Αργώ», που βρίσκεται στην περιοχή.

Το 112, το πρωί του Σαββάτου, έστειλε μήνυμα στους κατοίκους δύο περιοχών να απομακρυνθούν από το ευρύτερο σημείο, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κερατέα.

Συγκεκριμένα, το 112 αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Φέριζα και Όλυμπο απομακρυνθείτε προς Παλαιά Φώκαια», ενώ ζητάει από τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Φωτιά στην Κερατέα: Κίνδυνος πυρκαγιάς στη μισή χώρα

Αλλαγμένος είναι ο καιρός από σήμερα, Σάββατο με τους ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, να προκαλούν την κινητοποίηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ενδεικτικού του «κόκκινου συναγερμού» που επικρατεί τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι ο σχετικός χάρτης από την Πολιτική Προστασία που «δείχνει» πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι έντονος στη μισή χώρα.

Ιδιαίτερα, όπως φαίνεται στον χάρτη, σήμερα Σάββατο (29/06) αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς (κατηγορίας 4) οι εξής περιοχές: Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Κορινθία, Αρκαδία,  Λακωνία, Κρήτη και  Κυκλάδες νησιά Β.Α. Αιγαίου. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA