Μενού
Φωτιά στην Κερατέα
Προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς στην Κερατέα | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα έχει προκαλέσει τεράστιο συναγερμό στην Πυροσβεστική, με τις δυνάμεις της Υπηρεσίας να έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Πλάκας.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε τέσσερις περιοχές, την ώρα που οι επιχειρήσεις κατάσβεσης από έδαφος και αέρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Γίνεται λόγος συγκεκριμένα για τις περιοχές Παλαιοκαρμαρίζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς το Λαύριο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαυρίου.

Στη φωτιά στην Κερατέα επιχειρούν, μέχρι στιγμής, 56 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 17 οχήματα ενώ 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης από τον αέρα.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Τροχαία ενημερώνει πως «λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας στα εν λόγω σημεία:

  1. Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρου Πλάκας από την πλευρά Τογάνι
  2. Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρου Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι»

Σε νεότερη ενημέρωσή της, η Τροχαία τονίζει πως διενεργούνται επιπλέον εκτροπές κυκλοφορίας:

  1. Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου και Λεωφόρου Καραμανλή
  2. Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης
  3. Επαρχιακή Οδός Κερατέας - Αναβύσσου και παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου

Η Τροχαία εκδίδει συνεχείς ανακοινώσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κερατέα, την ώρα που η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η Πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει την πύρινη «λαίλαπα».

Ειδικότερα, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας:

  1. Λεωφόρος Λαυρίου
  2. Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA