Μενού
Megali Paraskevi
Στιγμιότυπο από περιφορά Επιταφίου | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Πολλοί θα έχουν αναρωτηθεί πώς συμβαίνει κάθε Μεγάλη Παρασκευή ο ουρανός να είναι μουντός και συννεφιασμένος, συνδυάζοντας το φαινόμενο με το πένθος της ημέρας για τη χριστιανική πίστη με την κορύφωση του Θείου Δράματος των Παθών του Χριστού.

Τελικά το καιρικό αυτό φαινόμενο δηλώνει την θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού ή υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον «μαύρο ουρανό» της Μεγάλης Παρασκευής;

Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του, «οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και ανακάλυψαν ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή  μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος

Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία "πέφτει" αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά, καθώς μετά από αυτήν τη ''Μαύρη Μέρα" και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση. Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και  να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας».   

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA