Μενού
hilton
Εργασίες στο πρώην Χίλτον | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με όνομα εμπνευσμένο από την περιοχή στην οποία βρίσκεται, τα Ιλίσια, ανοίγει το 2025 το νέο ξενοδοχείο στο πρώην Χίλτον Αθηνών

Το νέο όνομα του ξενοδοχείου που αναπτύσσεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας είναι «The Ilisian» ενώ εντός της δομής θα φιλοξενούνται και ιδιωτικές κατοικίες, εστιατόρια αλλά και εμπορικά καταστήματα.

Το νέο όνομα ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, πρόεδρου της ΤΕΜΕΣ και βασικού μετόχου της Ιονικής Ξενοδοχειακής που έχει αναλάβει το ξενοδοχείο. 

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον ποταμό Ιλισό αλλά και την γειτονιά των Ιλισίων. Στόχος είναι «να εκφράσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είναι μέρος της ταυτότητας του κτιρίου, προσφέροντας ταυτόχρονα, εμπειρίες της αυθεντικής, μοντέρνας Αθήνας». 

Pool

Μητσοτάκης: «Μια γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν»

«Δεν συμβαίνει συχνά η αναγέννηση ενός ξενοδοχείου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής, για να μην πω μιας πόλης. Πρόκειται για μία γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και οδηγεί την πρωτεύουσα στο μέλλον», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το πνεύμα Χίλτον του παρελθόντος θα διατρέχει και τη νέα του ζωή. Όπως έκανε το 1963 το άνοιγμα της πρωτεύουσας στον κόσμο και των κατοίκων της Αθήνας στις νέες εξελίξεις. Θα γίνει μέρος μιας νέας εικόνας μιας χώρας που έχει νέους ορίζοντες», ανέφερε. 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντακόπουλου και τους μετόχους του project τονίζοντας πως «μπορεί να καταστήσει την Αθήνα ως μόνιμο τόπο διαμονής» και μετατρέπει την πόλη «σε αυτοτελή προορισμό». 

«Μια Αθήνα φιλόξενη και επισκέψιμη 12 μήνες το χρόνο. Αυτό είναι το όραμά μας και του υπουργείου Τουρισμού και σε αυτό συμβάλλει αυτή η σημαντική επένδυση», συνέχισε. 

«Επένδυση με πολλαπλασιαστικό όφελος που ξεπερνά τα 1,25 δισ. συνολικά για την εθνική οικονομία και ο τρόπος χρήσεων τριπλασιάζει τις θέσεις απασχόλησης που θα ξεπεράσουν τις 800», επεσήμανε. Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με την ευχή να γίνει το πρώην Χίλτον «το καμάρι όλων των Αθηναίων». 

Lifestyle

«Είμαστε ενθουσιασμένοι»

Εκ μέρους της Χίλτον, ο Dino Michael, Senior Vice President & Global Category Head, Luxury Brands, μίλησε για την άφιξη των πολυτελών brands της Hilton στην Ελλάδα: «Η Χίλτον έχει παρουσία στην Αθήνα για περισσότερες από έξι δεκαετίες, και είμαστε πολύ περήφανοι για την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού τοπόσημου, στον χώρο του εμβληματικού πρώην Hilton Athens. Η πόλη είναι ένας ιδανικός προορισμός για τον σύγχρονο ταξιδιώτη που αναζητεί την πολυτέλεια, καθώς διαθέτει μοναδικό πολιτισμό και πλούσια ιστορία – και η εκπληκτική τοποθεσία του κτιρίου με θέα την Ακρόπολη δένει αρμονικά με τον σύγχρονο πολυτελή σχεδιασμό του. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχθούμε τους επισκέπτες του τον επόμενο χρόνο». 

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ανέδειξε την οικονομική και κοινωνική επίδραση του νέου προορισμού, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης που εκπόνησε το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA