Μενού
Φωτιά στην Πάρνηθα
Φωτιά στην Πάρνηθα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στην Πάρνηθα, εν μέσω δυσμενών συνθηκών, καθώς αυτή τη στιγμή αναφέρεται πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, με την πυροσβεστική να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή με πάνω από 200 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο μέτωπο παραμένουν 220 πυροσβέστες, 8 τμήματα πεζοπόρων μαζί με 60 οχήματα, καθώς και 5 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Η μαζική κινητοποίηση έχει ως στόχο να οριοθετηθεί απόλυτα η φωτιά, και να κατασβηστούν οι διάσπαρτες μικρές εστίες, προς αποτροπή πιθανής αναζωπύρωσης, ενώ ισχυρές δυνάμεις θα κρατήσουν «τσίλιες» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το σημείο «μηδέν» της πυρκαγιάς

Νέα εικόνα που μοιράστηκε το δελτίο του Open δείχνει το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η δυνητικά ολέθρια πυρκαγιά στην Πάρνηθα. 

Όπως αναφέρεται, φωτογραφία από το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής καταγράφει τον καπνό από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Αυτή η εικόνα που ελήφθη από drone, ήταν η αιτία της άμεσης επέμβασης της πυροσβεστικής, που οδήγησε στην μερική κατάσβεση του πύρινου μετώπου.

Φωτιά στην Πάρνηθα - Η δήλωση Κικίλια

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε νωρίτερα στα παραπάνω με δηλώσεις του, λέγοντας πως όλες οι αρμόδιες δυνάμεις θα παραμείνουν και τη νύχτα στο σημείο.

«Στις 2,5 ώρες από την έναρξή της η φωτιά στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Βέβαια με διάσπαρτες εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ, άρα η μάχη μας δεν έχει τελειώσει».

«Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι 8 μποφόρ με ριπές 9, επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η περιφέρεια με τις υδροφόρες, ο στρατός, οι εθελοντές, οι δασάρχες, η ΕΛΑΣ, η δασική υπηρεσία», πρόσθεσε.

«Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών, τους ευχαριστώ από καρδιάς και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Επαναλαμβάνω, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα», κατέληξε.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Ανοίγουν οι δρόμοι

Σύμφωνα πάλι με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, οι εκτροπές κυκλοφορίας σε δρόμους στο Κατσαμίδι αίρονται, με αυτές στην Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» και «Χάνι» να παραμένουν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA