Δεν θα ακουστεί παράξενο για πολλούς, πως μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, επιβεβλημένης από θεσμικά όργανα λιτότητας και μνημονίων, η Ελλάδα είναι η χώρα με τα λιγότερα «καλά» να πει για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό αποτυπώνει στατιστική παρουσίαση του Visual Capitalist, με τον ιστότο να συγκεντρώνει τα ποσοστά στήριξης και δυσαρέσκειας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για κάθε κράτος - μέλος του θεσμού.
Αναμενόμενα, οι Έλληνες έχουν εκφράσει το υψηλότερο ποσοστό αποδοκιμασίας, που φτάνει το 59%, ενώ μόλις το 34% δήλωσαν στήριξη στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ελλάδα: Γυρνούν την πλάτη στην Ευρώπη οι Έλληνες
Μαζί με την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να προκαλεί δυσφορία και στους Γάλλους, που την αποδοκιμάζουν σε ποσοστό 50%.
Άλλα κράτη που δήλωσαν περισσότερη αποδοκιμασία παρά επίδοκιμασία για την ΕΕ ήταν:
Κύπρος: Αποδοκιμασία 49% - Επιδοκιμασία 44%
Ουγγαρία: Αποδοκιμασία 48% - Επιδοκιμασία 42%
Σλοβακία: Αποδοκιμασία 46% - Επιδοκιμασία 44%
Τσεχία: Αποδοκιμασία 41% - Επιδοκιμασία 40%
- Μηνύματα Τσίπρα προς πάσα κατεύθυνση: Τα πρόσωπα που καλεί και η παρουσία στις επόμενες εκλογές
- Κρας τεστ για την κυβέρνηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός - O προβληματισμός Μητσοτάκη
- Γιάννης Μπρούζος: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο συγγραφέας του βιβλίου «24 γράμματα στον γιο μου»
- Ο φονικότερος σεισμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας – «Ο μεγάλος χαλασμός» της Χίου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.