Μενού
Η παραλία «πισίνα»
Η παραλία «πισίνα» | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι παραλίες στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν μας λείπει, αφού είτε θες να πάρεις το αυτοκίνητο για μία γρήγορη βουτιά στην πόλη, είτε θες να ξεφύγεις για μερικές εβδομάδες, θα τις βρεις παντού. Για να βρεις κάτι πιο πρωτότυπο, ας πούμε, μία παραλία μέσα σε μία παραλία όμως, θα πρέπει να ψάξεις περισσότερο.

Ένα τέτοιο απίστευτο σκηνικό θα συναντήσετε στην παραλία Γάλα στο Άνω Κουφονήσι, έναν δημοφιλή προορισμό για campers και πιο συμβατικούς ταξιδιώτες. Σε αυτή την πλαζ, δίπλα στην κανονική παραλία και κάτω από τον τεράστιο βράχο που την πλαισιώνει, «αναβλύζει» μία μικρότερη παραλία μόλις μερικών τετραγωνικών.

Αυτή η παραλία σαν πισίνα έχει σχηματιστεί από τη διάβρωση του ασβεστολιθικού βράχου από τα κύματα, που έχουν καταφέρει να τον τρυπήσουν υπόγεια, δημιουργώντας αυτόν τον εσωτερικό κολπίσκο.

Η ονομασία της «Γάλα», προέρχεται, σύμφωνα με μία εκδοχή, λόγω του ασβεστίου που δίνει το χαρακτηριστικό υπόλευκο χρώμα στην αμμουδιά της, ενώ κατά μία άλλη, επειδή το νερό που αναδεύεται μέσα στην φυσική της πισίνα δημιουργεί συχνά αφρό, σαν αφρισμένο γάλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA