Μενού
Φωτιά στο Κρανίδι
Καίγονται σπίτια στο Κρανίδι από τη μεγάλη φωτιά | Facebook
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό της Λυρκείας, στην Αργολίδα, έχει επεκταθεί στο Κρανίδι, και έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική η οποία προσπαθεί να την περιορίσει εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο πύρινο μέτωπο στο Κρανίδι επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 2 τμήματα πεζοπόρων, μαζί με 10 οχήματα, ενώ έχουν σηκωθεί 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα, πραγματοποιώντας εναέριες ρίψεις.

Από τις πρώτες εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως η πυρκαγιά έχει «φουντώσει» με αποτέλεσμα να καούν τα πρώτα σπίτια στην περιοχή του Κρανιδίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στο Κρανίδι, δύο πολίτες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας της πόλης, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Στάλθηκε 112 στους κατοίκους στο Κρανίδι

Παράλληλα, το 112 κατά τις 16:50 το απόγευμα της Παρασκευής έστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμού λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, το 112 καλεί τους πολίτες από την περιοχή Πετροθάλασσα να απομακρυνθούν προς Ερμιόνη και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, για να διασφαλιστεί η ασφαλής εκκένωσή τους.

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε νέο μήνυμα στους κατοίκους της Αργολίδας, πιο συγκεκριμένα του Ανατολικού Κρανιδιού, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη» έγραψε το 112, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA