Μενού
Πυροσβέστης
Πυροσβέστης σε πυρκαγιά | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Αλλαγμένος είναι ο καιρός από σήμερα, Σάββατο με τους ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, να προκαλούν την κινητοποίηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ενδεικτικού του «κόκκινου συναγερμού» που επικρατεί τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι ο σχετικός χάρτης από την Πολιτική Προστασία που «δείχνει» πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι έντονος στη μισή χώρα.

Ιδιαίτερα, όπως φαίνεται στον χάρτη, σήμερα Σάββατο (29/06) αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς (κατηγορίας 4) οι εξής περιοχές: Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Κορινθία, Αρκαδία,  Λακωνία, Κρήτη και  Κυκλάδες νησιά Β.Α. Αιγαίου. 

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, που προβλέπει εναέριες και χερσαίες περιπολίες από μέλη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στράτου. 

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν. 

Ακόμα, ενεργοποιείται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας, που προβλέπει προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές. 

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Καιρός: Έρχονται ισχυροί άνεμοι

Αυτό που έχει προκαλέσει συναγερμό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στην Πυροσβεστική είναι το γεγονός ότι από σήμερα, Σάββατο θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων  κατά τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσουν τοπικά τα 90 km/h στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια ενώ στη νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA