Μενού
Καιρός Πάσχα
Καιρός Πάσχα | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μία πρώτη εικόνα για τον καιρό που επικρατήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, λέγοντας πως το σκηνικό θα είναι άστατο σε περιοχές της χώρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αφρικανική σκόνη που έχει «σκεπάσει» τη χώρα. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του κ. Μαρουσάκη από αυτή την Κυριακή (28/4), φτάνει στη χώρα διαταραχή καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, η οποία, όμως, θα είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Από τη Μεγάλη Τετάρτη (1/5) και μετά, όπως είπε, θα πέσουν περισσότερες βροχές καθώς φτάνουν στην Ελλάδα πιο «οργανωμένες διαταραχές».

Αυτές θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες μέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, με φαινόμενα να εκδηλώνονται, κυρίως, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. 

Ο υδράργυρος, εκείνες τις μέρες, θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 26 βαθμών Κελσίου. 

Μαρουσάκης: Υποχωρεί σήμερα η αφρικανική σκόνη

Ο κ. Μαρουσάκης αναφέρθηκε και στο κύμα αφρικανικής σκόνης που έχει προκαλέσει αποπνικτική ατμόσφαιρα, λέγοντας πως θα υποχωρήσει από σήμερα.

Έκανε λόγο για «ακραίο επεισόδιο σκόνης» με μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά είπε πως από το βράδυ και ύστερα η κατάσταση θα βελτιωθεί. Τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας έχουν, ήδη, πάρει μία «ανάσα», είπε, και συμπλήρωσε πως από αύριο Πέμπτη (25/4), αναμένονται βροχές στις ίδιες περιοχές. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA