Μενού
Βροχερός καιρός
Τουρίστες εν μέσω βροχής στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο καιρός, όπως φαίνεται από τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα των μετεωρολόγων, θα παρουσιάσει «νέα εικόνα» με τις θερμοκρασίες να επιστρέφουν σε φυσιολογικές -για την εποχή- τιμές.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, σε νέα του πρόγνωση παρουσιάζει την εβδομαδιαία εξέλιξη του καιρού, υπογραμμίζοντας πως από τη Δευτέρα θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. 

Συνθήκες αστάθειας θα παρατηρηθούν από την Πέμπτη σ' όλα τα ηπειρωτικά με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες ενώ από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως την Τρίτη, θα καταγραφεί πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Καιρός: Η πρόγνωση Κολυδά

«Εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τη Δευτέρα 6-7 στα Νοτιοανατολικά.  

Αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά την Πέμπτη με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες. 

Από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως Τρίτη, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή (δείτε παρακάτω στατιστικά)».  

Τριπλός καιρός από τη νέα εβδομάδα

Την ώρα που ο σημερινός καιρός προκαλεί προβληματισμό σε ό,τι αφορά τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, από τη νέα εβδομάδα η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια, μετεωρολόγου του Alpha, ο καιρός από την άλλη εβδομάδα θα «παρουσιάσει τρία πρόσωπα» με διαφορετικές –για κάθε ημέρα– συνθήκες.

Όπως έγραψε σχετικά ο μετεωρολόγος στα social media, τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 37 - 39 βαθμούς, ίσως και 40 τοπικά, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, θα ανέβει πάλι η θερμοκρασία με υποφερτή ζέστη, ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA