Μενού
keraynos
Κεραυνός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός αφού ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο στο οποίο προειδοποιεί για έξι περιοχές. 

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ξεκίνησε από σήμερα, Παρασκευή (19/2) και θα διαρκέσει ως και το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Πότε θα βρέξει στην Αττική 

Αν και η Αττική δεν περιλαμβάνονται και στις περιοχές του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι βροχερός στις περισσότερες περιοχές. Σύμφωνα με το Meteo, βροχές αναμένονται στην περιοχές της Αθήνας από τις 21:00 σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2024 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (20/4).   

Στα βόρεια προάστια, στον Άγιο Στέφανο, στη Δροσιά και τη Σταμάτα, στον Ασπρόπυργο, στην Αυλώνα, στο Καπανδρίτι, στη Μαλακάσα, θα ξεκινήσουν οι βροχές από σήμερα στις 21:00 και θα συνεχίσουν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Προσοχή σε έξι περιοχές για ιδιαιτέρως έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  1. Ανατολική Θεσσαλία
  2. Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  3. Νότια Πιερία
  4. Βόρεια Εύβοια
  5. Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  6. Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24)

  • Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)

  • Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
  • Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA