Μενού
Σεισμός στο Αρκαλοχώρι
Ζημιές σε σπίτι μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι | EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα (22/4) στην Κρήτη η μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση στην ιστορία της Ελλάδας –με τίτλο «Μίνωας 2024»– με τους κατοίκους του νησιού να λαμβάνουν μηνύματα από το 112.

Σύμφωνα με το Mega, σήμερα θα λάβουν μηνύματα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ την Τρίτη θα σημάνει «συναγερμός» σε ολόκληρη την Κρήτη.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα αναφέρει το μήνυμα από το 112: «Σεισμός μεγέθους 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου ενώ υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι στην περιοχή. Απομακρυνθείτε άμεσα από τις ακτές».

Στην αντισεισμική άσκηση στην Κρήτη, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα συμμετάσχουν χιλιάδες πολίτες και μικρά παιδιά, καθώς θα γίνει και σε σχολεία της περιοχής, για να τηρηθεί το πρωτόκολλο της ασφαλούς απομάκρυνσης.

Παράλληλα, θα γίνει σε οικισμούς και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού λόγω της πληθώρας τουριστών που κατακλύζουν το νησί χρόνο με τον χρόνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA