Μενού
Αποκαθήλωση του Ιησού
Αποκαθήλωση του Ιησού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έφτασε η ημέρα για τον εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα, της πιο σημαντικής ημέρας της χριστιανοσύνης, καθώς τότε για πρώτη φορά μετά την Παλαιά Διαθήκη ανανεώθηκε η υπόσχεση του Θεού προς την ανθρωπότητα, μέσω του Ιησού.

Τότε είναι όταν, σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο τιμάται η ένδοξη Ανάσταση του Ιησού Χριστού, που συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, καθώς και την καθαίρεση του Άδη από την πρωτοκαθεδρία του στον θάνατο.

Με τη Ανάσταση του Ιησού, ολοκληρώθηκε η Καινή Διαθήκη, δηλαδή η επανόρθωση του προπατορικού αμαρτήματος του Αδάμ και η άφεση της ανθρωπότητας από τις δικές της αμαρτίες.

Η Ανάσταση του Ιησού

Εκείνη την Κυριακή, τα χαράματα οι Μυροφόρες μαζί με την Παναγία πήγαν στον τάφο του Ιησού. Ξαφνικά, ένας μεγάλος σεισμός έσεισε τη γη και ένας Άγγελος κύλισε την πέτρα που έφραζε τον τάφο και κάθισε πάνω της.

Οι στρατιώτες που φρουρούσαν το σημείο είχαν παραλύσει από το φόβο τους. Ο άγγελος καθησύχασε τις Μυροφόρες και την Παναγία να μην φοβούνται, καθώς ο Ιησούς είχε αναστηθεί.

Τις μήνυσε επίσης να πάνε να ειδοποιήσουν τους μαθητές του, για το γεγονός της Ανάστασης και να τους πουν να πάνε στη Γαλιλαία, όπου και θα εμφανιζόταν μπροστά τους ο Ιησούς, και έτσι έγινε.

Γυρνώντας πίσω στην Ιερουσαλήμ, ο Χριστός εμφανίστηκε μπροστά στις γυναίκες. Εκείνες διέδωσαν το νέο στους μαθητές, και οι στρατιώτες ειδοποίησαν τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους ότι ο Ιησούς αναστήθηκε.

Εκείνοι, βράζοντας από μίσος, θεώρησαν μεγάλη ντροπή τους την Ανάσταση του Χριστού, και έτσι δωροδόκησαν τους στρατιώτες ώστε να πουν ψέματα, ότι το σώμα του Χριστού κλάπηκε τη νύχτα από τους μαθητές του, και δεν αναστήθηκε.

Οι μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία και εκεί τους εμφανίστηκε ο Ιησούς. Τους ευλόγησε και τους είπε να διασκορπιστούν και να διδάξουν όλα όσα τους δίδαξε. Τους έδωσε επίσης εντολή, ότι όποιος πιστεύει σε αυτόν, να τον βαπτίζουν στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αυτό έκαναν οι μαθητές, και έτσι το Ευαγγέλιο έφτασε μέχρι τις ημέρες μας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA