Μενού
Canadair
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς από Canadair | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης, αεροναυπηγός και εκδότης, μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε το χρονικό του ατυχήματος με το Canadair στη Ναυπακτία το οποίο υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια χθεσινής (25/6) κατάσβεσης φωτιάς.

Ο κ. Καραϊωσηφίδης τόνισε πως το Canadair στη Ναυπακτία έχει υποστεί μερικές μικροζημιές, και δεν έσπασε το πιλοτήριο όπως είχε γίνει πέρυσι στην Κάρυστο όπου σκοτώθηκαν δύο πιλότοι.

«25 Ιουλίου πέρυσι βρισκόμασταν εδώ και μιλούσαμε για το τραγικό συμβάν στην Κάρυστο με τους δύο νεκρούς. Ήταν ακριβώς το ίδιο σενάριο, δηλαδή ένα αεροπλάνο στη φάση της ρίψης νερού, χτύπησε το πτερύγιο σε βλάστηση, στο κάτω μέρος είναι ο κινητήρας, είχε αποκοπεί, είχε πάθει ζημιές το πηδάλιο και το αεροπλάνο συνετρίβη» διευκρίνισε ο αεροναυπηγός.

«Φέτος, ευτυχώς, είμαστε εδώ και μιλάμε για ένα συμβάν και όχι για δυστύχημα. Το χτύπημα ήταν μικρό και δεν έπαθε πολλές ζημιές» συνέχισε ο κ. Καραϊωσηφίδης για το ατύχημα με το Canadair στη Ναυπακτία.

Φωτογραφία ντοκουμέντο με το κατεστραμμένο φτερό του Canadair

Ζημιά στο ακροπτερύγιο υπέστη πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-215 Canadair το οποίο επιχειρούσε στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ναυπακτία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και τον ΣΚΑΪ, που παρουσίασαν φωτογραφία ντοκουμέντο με τη ζημιά στο Canadair, το αεροσκάφος, που απογειώθηκε από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, προσέκρουσε σε δέντρο στο σημείο της φωτιάς.

Στη φωτογραφία φαίνεται το κατεστραμμένο φτερό του αεροπλάνου και ο μεγάλος κίνδυνος που διέτρεξε το πλήρωμά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA