Μενού
Απόστολος Λύτρας
Απόστολος Λύτρας στα δικαστήρια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Ο 52χρονος βρέθηκε σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους και συγκεκριμένα έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται και τα περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείταο η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», έχει πολλά χρέη και ακίνητα που έχουν τεθεί σε πλειστηριασμό.

«Έχουν γίνει αναφορές για τον κ. Λύτρα ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάπου αναφέρθηκε πως από τις 9 υποθέσεις που έπαιρνε, πληρωνόταν τη μία. Στις άλλες έμπαινε με οποιονδήποτε τρόπο ακόμη και παραγκωνίζοντας πολλές φορές συναδέλφους του, δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής», ανέφερε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο ίδιος συνέχισε: «Αναλάμβανε τις υποθέσεις δωρεάν. Ο κ. Λύτρας το έκανε υπέρμετρα, ενώ το κάνουν όλοι, και το έκανε για να είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Χρωστούσε παντού, είχε και βοήθεια από την οικογένειά του. Ο στόλος των super cars που διέθετε κόστιζε μισό εκατομμύριο ευρώ».

«Το γραφείο του στην Εμμανουήλ Μπενάκη είχε βγει στο σφυρί 10 φορές και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το κρατούσε. Το σπίτι της γυναίκας του ήταν αρρύθμιστο, σε 10 μέρες θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, είναι η μεζονέτα και το πάρκινγκ στο Χαλάνδρι», είπε ακόμα ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνεχίζοντας:

«Χρωστούσε στην ΑΑΔΕ πολλά. Και για να κάνει όλες αυτές τις πατέντες οικονομικά, τα είχε μεταβιβάσει στην σύζυγό του. Τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι ήταν να πληρωθούν μισθοί, τα σχολεία των παιδιών, και πολλά έξοδα στην Κύπρο. Υπήρχαν χρήματα στο σπίτι μετρητά, ένα μεγάλο ποσό. Θα γίνει οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα», συμπλήρωσε.

«Η αγάπη με την βία δεν συναντιούνται ποτέ»

Από τηνν πλευρά της, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία. «Δεν ξεκινά ποτέ κάποιος και γίνεται βίαιος σε μια μέρα. Η βία έχει κλιμάκωση. Η σωματική βία είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω κρύβει πολλά», είπε.

«Όταν φτάσουμε σε σημείο να κακοποιήσουμε βάναυσα την σύντροφό μας και μητέρα του παιδιού μας, σημαίνει ότι από πίσω υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η ψυχολογική, που είναι και η πιο ύπουλη και δεν την καταλαβαίνεις. Μπορείς να φτάσεις στα άκρα ανά πάσα ώρα», τόνισε επίσης.

«Οι θύτες έχουν πρόβλημα διαχείρισης θυμού, είναι ευερέθιστοι. Όταν βλέπεις ότι αυτό κλονίζεται, πρέπει να πάρεις βοήθεια. Αλλά και αυτό δεν διαχειρίζεται σε μια μέρα. Με εξοργίζει που συνδέουν την αγάπη με μια κακοποιητική συμπεριφορά. Η αγάπη με την βία δεν συναντιούνται ποτέ», σημείωσε ακόμα η κ. Αργυρίου και κατέληξε:

«Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Χρησιμοποιούν ως άλλοθι αγνά συναισθήματα. Υπάρχει μια χειριστική συμπεριφορά, που θέλουν να πιστεύουν ότι ο άλλος δεν μπορεί να κάνει χωρίς εσένα. Η αγάπη με την βία δεν συνδέονται. Στην αγάπη υπάρχει σεβασμός».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA