Μενού
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης
Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Μπαμπινιώτη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

O Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μετά τα όσα πρότεινε για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, μίλησε σήμερα (7/2) και εξήγησε το σκεπτικό και τις προτάσεις του.

«Υπάρχει ένα σύστημα, αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι άδικο. Ξεκινάει ότι είναι αδιάβλητο και είναι άδικο, γιατί ξεκινάει ο καθένας διαφορετικά από άλλο σχολείο, κατάσταση, απάνθρωπο γιατί μέσα σε ένα τρίωρο κρίνεται η τύχη ενός παιδιού. Εάν έχει ένα άγχος και μία ασθένεια πχ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Υπάρχει μία βαθμίδα ενός οιονεί άτυπου φροντιστηρίου, αναξιόπιστου και για τους ίδιους τους φοιτώντες, οι οποίοι βγαίνουν στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα και υπάρχει πλέον μία κατάσταση, η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο» συνέχισε για το πώς έχει διαμορφωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα.

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Η κριτική στο λύκειο

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας για την κατάσταση του λυκείου, τόνισε πως «από πού ξεκινάμε; Από το γεγονός ότι εμείς είμαστε σε μία κατάσταση που διαφερεί αρκετά από  την υπόλοιπη Ευρώπη και τα πανεπιστήμιά της, καθώς και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια».

«Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα λύκειο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει περιπέσει σε αχρηστία, απαξίωση και υπολειτουργία. Δηλαδή στην καλύτερη περίοδο της ηλικίας των μαθητών, από τα 15 μέχρι τα 18, που έχουν τη μεγαλύτερη ωριμότητα που μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα, δεν έχουν παιδεία» συμπληρωσε. 

Μπαμπινιώτης: Τι ισχύει στο εξωτερικό

«Σου ζητάνε δηλαδή, το απολυτήριο σου και τη βαθμολογία σου στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Εκεί λοιπόν έχουν μια εικόνα σου και οι σχολές οι οποίες έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό και δεν μπορούν να το ανοίξουν και κάνουν και μια πρόσθετη εξέταση σε κάποια αντικείμενα, εφόσον χρειάζεται», εξήγησε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Στις περισσότερες σχολές δεν χρειάζεται αυτό και ο τρόπος που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο είναι η ταυτότητά σου, όπως φαίνεται από το ακαδημαϊκό, ας το πούμε έτσι, απολυτήριο», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA