Μενού
Panellinies 2024
Πανελλήνιες εξετάσεις 2024 | Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο 38χρονος πατέρας δύο παιδιών, Μανώλης Βρέζας, που τα κατάφερε στις Πανελλήνιες 2024. 

Ο 38χρονος από τo Ηράκλειο Κρήτης κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΛΜΠΕΠΑ.

Αποφάσισε να φοιτήσει στο νυχτερινό ΕΠΑΛ, με πολλούς κόπους και θυσίες, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, με απώτερο σκοπό να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά του.

«Είχα παρακολουθήσει το τμήμα Ηλεκτρολογίας και το Τμήμα Ηλεκτρονικών. Διακαής πόθος μου ήταν να λάβω την άδεια των Συστημάτων Ασφαλείας, κάτι που απαιτείται να έχεις όταν εργάζεσαι σε επιχειρήσεις με συστήματα ασφαλείας. Ένα εφόδιο το οποίο συμβάλλει σε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Αποτελούσε μεγάλο απωθημένο μου, οπότε και με την παρότρυνση και των καθηγητών μου έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στα σχολικά θρανία. Γενικότερα όμως μου αρέσει να διαβάζω και να διευρύνω συνεχώς τις γνώσεις μου», είπε στο neakriti.gr

brezas
Ο Μανώλης Βρέζας | neakriti.gr

Ως πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, το δύσκολο κομμάτι, όπως μας είπε ήταν το ότι αναγκάστηκε όλο αυτό το διάστημα να θυσιάσει τον πολύτιμο χρόνο που περνούσε με τα παιδιά του προκειμένου να τους προσφέρει ένα καλύτερο αύριο.

«Αναγκάζεσαι να θυσιάσεις πάρα πολλά πράγματα»

Ιδιαιτέρως οι απογευματινές ώρες που εκείνος έπρεπε να αποχωριστεί για κάποιες ώρες την οικογένεια του για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του και τα παιδιά του λέγανε: «μπαμπά μην φύγεις».

Όμως, όπως είπε «αναγκάζεσαι να θυσιάσεις πάρα πολλά πράγματα όπως στη δική μου περίπτωση την οικογένεια. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα πως βρήκα την δύναμη να το κάνω όλο αυτό, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους. Και εμένα και την οικογένειά μου».

Μιλώντας για το πήρε την απόφαση να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες διανύοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής του, σημείωσε πως «σε αυτή την ηλικία βλέπεις πολύ διαφορετικά τα πράγματα, καθώς έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου» υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «όσο πιο συνειδητοποιημένα κάνεις κάτι, τόσο πιο δύσκολο είναι το ψυχολογικό φορτίο κυρίως».

Βέβαια, όπως προσθέτει, τα δύσκολα τώρα ξεκινούν καθώς δεν έχει μόνο σημασία το να μπεις στο Πανεπιστήμιο αλλά να καταφέρεις με επιτυχία να ολοκληρώσεις τις σπουδές. Ο ίδιος πάντως όπως τονίζει έχει αυτοπεποίθηση όπως και την εσωτερική δύναμη να το προσπαθήσει και αυτό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA