Μενού
Ο Ανδρέας Φλουρής
Ο Ανδρέας Φλουρής | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Το να θεωρείσαι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της χρονιάς δεν είναι ένας τίτλος που πολλοί μπορούν να εποφθαλμιούν. Αυτή η καταξίωση απόλαυσε όμως ένας Έλληνας επιστήμονας με ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Το όνομά του είναι  Ανδρέας Φλουρής, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, τη συνεισφορά του οποίου αναγνώρισε το TIME το 2023, με μία θέση στην λίστα των 100 ανθρώπων που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Φλουρής

Όπως ειπώθηκε, ο κ. Φλουρής διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι επίσης Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας». 

Για περισσότερα από 15 χρόνια, ο Δρ. Φλουρής συμβουλεύει κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, όπως η Κυπριακή Προεδρία, τα Υπουργεία Εργασίας στην Ελλάδα και το Κατάρ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνή Οργανισμό για την Εργασία, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας και άλλους σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, την παραγωγικότητα, καθώς και την εκτίμηση και επικοινωνία κινδύνου.

Όπως αναφέρει το TIME, ο Ανδρέας Φλουρής ηγείται της προσπάθειας εφαρμογής της επιστήμης στην εργασιακή πολιτική, βοηθώντας τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να θεσπίσουν πρωτόκολλα ανάπαυσης και επανενυδάτωσης για συνθήκες υψηλής ζέστης.

Έχει αναπτύξει επίσης μια  ψηφιακή εφαρμογή καιρού, που λαμβάνει υπόψη τις τοπικές συνθήκες για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και των εργοδοτών τους σχετικά με το πώς να παραμείνουν ασφαλείς.

Στις διακρίσεις του, πέρα από τη συμπερίληψή του στη λίστα του TIME, συγκαταλέγονται το βραβείο «Distinguished Visiting Researcher» από το Office of International Research του Πανεπιστημίου της Οτάβα στον Καναδά, καθώς και πολλές ερευνητικές υποτροφίες.

«Είναι τιμή μου που συμπεριλαμβάνομαι στη λίστα TIME100 Next», είχε δηλώσει ο Ανδρέας Φλουρής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή η αναγνώριση αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς της ερευνητικής μου ομάδας FAMELab στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της υποστήριξης των συναδέλφων και των μεντόρων μου. Σκοπός της έρευνάς μου είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου μέλλοντος για όλους».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA