Μενού
Ο κρυφός καταρράκτης
Ο κρυφός καταρράκτης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας μικρός αλλά πανέμορφος επίγειος παράδεισος κρύβεται κοντά στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στη Μεσσηνία, μέσα σε μία πλαγιά που καλύπτει το πυκνό δάσος. Λίγο προτού εκβάλει στο Ιόνιο πέλαγος, το ποτάμι που καταλήγει στον Βοϊδοκοιλιά σχηματίζει τον καταρράκτη Καλαμάρη.

Από τα 20 μέτρα περίπου, τα αφρισμένα νερά του Καλαμάρη πέφτουν σε μία μικρή λιμνούλα σαν πισίνα. Με μία μικρή πέτρινη προβλήτα στην όχθη, η λίμνη βαθαίνει απότομα κοντά στον καταρράκτη και σχηματίζει μία φυσική κολυμπήθρα που προσφέρεται για δροσιστικό μπάνιο, ειδικά το καλοκαίρι.

Για να φτάσετε σε αυτό το καταπράσινο «καταφύγιο», πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο από τη Γιάλοβα, ακολουθώντας τις πινακίδες που δείχνουν προς καταρράκτη Καλάμαρη και Σχινόλακα.

Πριν βγείτε στον Σχοινόλακα, πάρτε τον χωματόδρομο που αρχίζει στα δεξιά του δρόμου, ο οποίος καταλήγει μετά από 1,5 χιλιόμετρο σε ένα μονοπάτι περίπου μισού χιλιομέτρου. Από εκεί, θα οδηγηθείτε στη λεκάνη του καταρράκτη, κρυμμένη ανάμεσα στα βράχια, τα πλατάνια και την πυκνή βλάστηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA