Μενού
Η Μαριλένα Ιατρίδου
Η Μαριλένα Ιατρίδου | YouTube - @cisd hellas
  • Α-
  • Α+

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 62 ετών η Μαριλένα Ιατρίδου, με το Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, να γνωστοποιεί τα δυσάρεστα νέα για την αγωνίστρια υπέρ του περιβάλλοντος.

Η Μαριλένα Ιατρίδου, σύμφωνα με το Δίκτυο Πολιτών, «ήταν εμβληματική φυσιογνωμία μίας εποχής και αγωνίστρια στη μάχη κατά της λεηλασίας της φύσης, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της στην προσπάθεια για τη σωτηρία κάθε φυσικής περιοχής που κινδύνευε».

Η κηδεία της Μαριλένας Ιατρίδου θα γίνει στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου την Παρασκευή (26/4) στις 11:30 το πρωί, με συγγενείς και φίλους να αποχαιρετούν το αγαπημένο τους προσωπικό.

Μαριλένα Ιατρίδου: Η ανακοίνωση του Δίκτυου Πολιτών

«Η Μαριλένα δεν είναι πια μαζί μας!

Χθες έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Μαριλένα Ιατρίδου, εμβληματική φυσιογνωμία μιας εποχής που οι άνθρωποι αμφισβητούσαν και αντιδρούσαν στις αποφάσεις της διοίκησης.

Αγωνίστρια στη μάχη κατά της λεηλασίας της φύσης, με όπλο ένα δυνατό μυαλό και ένα αδάμαστο ταπεραμέντο, είχε αφιερώσει τη ζωή της, στην προσπάθεια για την σωτηρία κάθε φυσικής περιοχής που κινδύνευε. Γεννημένη το 1952, πολιτικός μηχανικός, με πολύπλευρες νομικές γνώσεις πάνω στο περιβάλλον, συνδυασμός που την είχε οδηγήσει σε πολλές δικαστικές και κινηματικές επιτυχίες.  

Παλαιοφαληριώτισσα, δημοτική σύμβουλος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν δίπλα σε όλα τα μεγάλα τοπικά και υπερτοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα. Την θυμόμαστε στον αγώνα κατά του Τραμ, της σωτηρίας του παραλιακού μετώπου, των Ακτών της Βούλας, της Λίμνης της Βουλιαγμένης, του Ελληνικού, των έργων της Πικροδάφνης...

Το ρέμα της Πικροδάφνης είχε την τύχη να την έχει  δίπλα του από την δεκαετία του ΄90 και με την υποστήριξή της κέρδισε πολλές δικαστικές μάχες και διαμόρφωσε σημαντική νομολογία στο ΣτΕ.

Η Μαριλένα άφησε πίσω της ένα μεγάλο κινηματικό κενό δυσαναπλήρωτο, καθώς και μεγάλη θλίψη σε όσους την γνωρίζαμε κι είχαμε αγωνιστεί στο πλευρό της. Θα μας λείψει στη δύσκολη και σκοτεινή εποχή που περνάμε. 

Καλό της ταξίδι.....

Η κηδεία της θα γίνει στο Κοιμητήριο Π. Φαλήρου Παρασκευή 26/4/24, ώρα 11.30πμ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA