Μενού
akis-tselentis
Άκης Τσελέντης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Πόλεμος» στους κόλπους των Ελλήνων σεισμολόγων ξέσπασε εκ νέου, αυτή τη φορά μετά το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στις 09:12, σε θαλάσσιο χώρο κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ανοικτά της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Ένα λεπτό νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμός 4,3 Ρίχτερ, με την αρχική εκτίμηση, πάντως, να κάνει λόγο για 5,6 Ρίχτερ.

Ο Άκης Τσελέντης, διδάκτωρ Γεωφυσικής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, προχώρησε σε αιχμηρή ανάρτηση το απόγευμα της Παρασκευής (29/03) και τοποθετήθηκε για τις «καταγγελίες του γνωστού λασπολόγου ότι το Γεωδυναμικό δεν έκανε καλά τη δουλειά του».

Ο Άκης Τσελέντης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Νισάφι ποια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη πρώην υπάλληλο του Γεωδυναμικού που δεν σεβάστηκε το χώρο που έφαγε ψωμί και συνεχώς βγαίνει στα ΜΜΕ και μας κατηγορεί τόσο λόγο επιστημονικής ανεπάρκειας όσο και λόγο εμπάθειας».

«Μιλά ο άνθρωπος που έχει κάνει προβλέψεις για όλη την Ελλάδα και αν συμβεί κάποιο γεγονός θα βγει και θα μας πει ότι το πρόβλεψε», συμπλήρωσε.

«Πριν ένα χρόνο μου πήρε 5 μήνες να ηρεμήσω τη Θήβα που μίλαγε για 7 Ρίχτερ. Δε σέβεται ούτε τη τουριστική περίοδος τινάζοντας το τουρισμό στον αέρα», πρόσθεσε ο Άκης Τσελέντης.

Η ανάρτηση του Τσελέντη

Νωρίτερα, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είχε γράψει στο Facebook: «To θρίλερ με το δήθεν διπλό σεισμό στο θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου έληξε. Αρχικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο ανακοίνωσε 2 σεισμούς μεγεθών 5,6 και 5,7. Τελικά, μετά από μισή ώρα ανακοίνωσε 4,5 και 5,7».

«Τέτοια σφάλματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει να εξαλειφθούν. Δημιουργούν σύγχυση και δυσκολεύουν την αξιολόγηση», σημείωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ως προς την ουσία, προς το παρόν δεν είμαστε βέβαιοι αν ο 5,7 ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή έχει κάνει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν», τόνισε ο γνωστός σεισμολόγος.

Η ανάρτηση του Παπαδόπουλου

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA